Μεγέθυνση πέους ερωτήσεις, απαντήσεις

Μεγέθυνση πέους ερωτήσεις, απαντήσεις

Το πέος αλλά και το σωστό μέγεθός του διαδραματίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική ζωή του άντρα. Οι συζητήσεις πάνω σε θέματα του πέους έχουν θεωρηθεί ταμπού ακόμη και κοινωνικά απαράδεκτα. Μεγέθυνση πέους ερωτήσεις, απαντήσεις

Οι πρώτες μελέτες

Μέχρι σήμερα, έχουν υπάρξει μελέτες που δημοσιεύθηκαν σχετικά με το μέγεθος του πέους. Η πρώτη μελέτη εκπονήθηκε από τον Loeb το 1899, κατά την οποία εξετάστηκαν 50 άτομα ηλικίας από 17 έως 35 ετών. Η μέτρηση του μήκους του πέους και υπολογίζοντάς το από την βάση του έφτανε κατά μέσο όρο τα 9,41 cm.

Το 1942, ο Schonfeld Bebe εξέτασε τη συνήθη μεταβλητότητα του μεγέθους του πέους, του μήκους και της περιφέρειάς του, από τη γέννηση μέχρι τη λήξη της ζωής. Διαπιστώθηκε ότι ο μέσος όρος σε στύση έφτανε τα 13,1 cm (13,26cm για 61 άνδρες, ηλικίας 17 ετών, 13,11cm για 71 άνδρες, ηλικίας 18-19 ετών και 13,02cm για 54 άνδρες, ηλικίας 20-25 ετών). Από το 1948 μέχρι το 2001 εξετάσθηκαν άνδρες μεταξύ των ηλικιών 20 και 59 ετών και τελικά βρέθηκε, στη χαλαρή φάση, ο μέσος όρος μήκους στα 9,7 cm και σε στύση στα 16,74 cm.

Μείωση του μήκους του πέους

Μείωση του μήκους του πέους μπορεί να προκαλέσουν οι συγγενείς ανωμαλίες, οι κάμψεις του πέους, η μικροφαλλία, η νόσος Peyronie, η ριζική προστατεκτομή σε καρκίνο του προστάτη, διουρηθρικές επεμβάσεις, ορμονικές διαταραχές κ.α. 

Ο Δρ. Πέτρος Θάνος στο  in2life σε συνέντευξη της Έλενας Μπούλια.

Όλοι οι άνδρες, ακόμα και οι πιο… προικισμένοι, έχουν κάποια στιγμή σκεφτεί ότι ίσως η σεξουαλική τους ζωή να ήταν πιο επιτυχημένη αν διέθεταν μεγαλύτερη… αυτοπεποίθηση. Για κάποιους από αυτούς, η ανάγκη αυτή δικαιολογείται, καθώς πιθανώς να αντιμετωπίζουν κάποιο αντικειμενικό πρόβλημα. Οι περισσότεροι, όμως, πάσχοντας από ανασφάλεια για το μέγεθος του πέους τους θεωρούν ότι the bigger the better.

«Οι πραγματικοί φόβοι των αντρών αυτών έχουν να κάνουν με το ότι νιώθουν ‘μη επαρκείς’ ως άντρες», λέει η κ. Τζελέπη, η οποία διακρίνει το πρότυπο του «μεγάλου και δυνατού» άνδρα, τις συγκρίσεις σε συγκεκριμένους χώρους συνάθροισης ανδρών, την πορνογραφία και τις διαφημίσεις ως αιτίες που δημιουργούν στους άνδρες τέτοιου είδους ανασφάλειες. Σε κάθε περίπτωση, τονίζει, η λύση δεν βρίσκεται στην φαλλοπλαστική.

θα πρέπει να υπάρχει τεκμηριωμένος ιατρικός λόγος

Μαζί της φαίνεται να συμφωνεί και ο χειρούργος-ουρολόγος κ. Πέτρος Θάνος, ο οποίος συμβουλεύει πως «θα πρέπει να υπάρχει τεκμηριωμένος ιατρικός λόγος (π.χ. buried penis, κάκωση, προβλήματα ενδοκρινολογικής φύσεως) για να προχωρήσει κανείς σε φαλλοπλαστική και με βάση αυτόν τον λόγο θα πρέπει να προταθεί η ανάλογη θεραπεία». Καθώς οι μη επεμβατικές μέθοδοι επιμήκυνσης (π.χ. αντλίες κενού, φαρμακευτική αγωγή ή κρεμαστά βάρη) επιφέρουν αμφισβητούμενα αποτελέσματα, στις περισσότερες περιπτώσεις η θεραπεία που προτείνεται είναι η αισθητική φαλλοπλαστική, με την μορφή χειρουργικής επέμβασης.

Οι απορίες σας

Ζητήσαμε από δέκα άνδρες να εκφράσουν τις απορίες τους σχετικά με το θέμα της επιμήκυνσης πέους και απαντήσεις στους προβληματισμούς τους έδωσε ο χειρούργος ουρολόγος και ανδρολόγος κ. Πέτρος Θάνος. 

Ερώτηση

«Μέχρι πόσα εκατοστά μπορεί να επιμηκυνθεί;» 

Απάντηση

Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να προσφέρει αύξηση, όσον αφορά το μήκος, κατά 2 έως και -μέγιστο- 5 εκατοστά.

«Υπάρχει πόνος μετεγχειρητικά;»

Πόνος σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει. Μόνο σε φάση στύσης, για έως μία εβδομάδα μετά την επέμβαση, μπορεί να υπάρξει ήπιος πόνος. Αυτό, βέβαια, εξαρτάται και από το αν ο γιατρός θα βάλει ελαστικό επίδεσμο μετά το χειρουργείο και πόσο γρήγορα θα αφαιρεθεί ο επίδεσμος αυτός –καλό είναι να μην αφαιρεθεί νωρίτερα από όσο θα συμβουλεύσει ο γιατρός.

«Το νιώθεις σαν ξένο μέλος στο σώμα σου;»

Όχι, εφόσον δεν τοποθετείται κάποιο μόσχευμα αλλά γίνεται τομή κρεμαστήριου συνδέσμου στην ρίζα του πέους. (Πρόκειται για τον σύνδεσμο που δίνει ανοδική κλίση στο πέος όταν βρίσκεται σε στύση).

«Είναι μόνιμα τα αποτελέσματα ή πρέπει να επαναλάβει κανείς την εγχείρηση;»

Μετά την αποκατάσταση και για τουλάχιστον δύο μήνες κάθε νύχτα πρέπει να τοποθετείται το extender, ένα μηχάνημα που «τραβάει» το πέος για να διατηρηθεί το μήκος του, καθώς υπάρχει η τάση να γίνονται συμφύσεις. Αν δεν τοποθετηθεί αυτό το μηχάνημα το πέος μπορεί όχι μόνο να επανέλθει στο αρχικό του μέγεθος, αλλά ακόμα και να μικρύνει.

«Υπάρχουν κίνδυνοι; Π.χ. να μην ξαναϋπάρξει στύση ή να εμφανιστεί καρκίνος»

Καρκίνος όχι, αλλά μπορεί να υπάρξουν προβλήματα στύσης και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που πρέπει να προσέξει κανείς πριν προχωρήσει σε μία τέτοια επέμβαση

«Μπορείς να αρχίσεις ‘δράση’ αμέσως;» Ναι, συνήθως μετά τον πρώτο μήνα.

Πηγή Διδακτορική διατριβή ιατρού Πέτρου Θάνου

 

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.