Ανδρολόγος

Ανδρολόγος

Ο Dr Πέτρος Θάνος είναι και ανδρολόγος. Ασχολείται και με το γεννητικό σύστημα του άντρα 

Παθήσεις όπως είναι η ανδρική υπογονιμότητα, η στυτική δυσλειτουργία, παθήσεις του προστάτη αδένα, όπως είναι η προστατίτιδα, και των όρχεων όπως επί παραδείγματι η ορχίτιδα η επιδιδυμίτιδα και άλλα. 

Επίσης παθήσεις του πέους όπως είναι η φίμωση και ο βραχύς χαλινός, οι κάμψεις του πέους, καθώς και με σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα όπως είναι τα κονδυλώματα, η βαλανίτιδα, η βαλανοποσθίτιδα κ.α

Η στυτική δυσλειτουργία χαρακτηρίζεται ως η αδυναμία επίτευξης στύσης με αρκετή σκληρότητα και διάρκεια ώστε να επιτευχθεί ικανοποιητική σεξουαλική επαφή. Ένας στους τέσσερις άνδρες που αναζητούν ιατρική βοήθεια για το πρωτοεμφανιζόμενο πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας, erectile dysfunction (ED) είναι ηλικίας κάτω των 40 ετών.Ο ουρολόγος ανδρολόγος Πέτρος Θάνος ως ουρολόγος ανδρολόγος θεσσαλονίκης ασχολείται με την στύση.

Περισσότερα

Η μη ικανότητα σύλληψης μετά από ένα ολόκληρο χρόνο ελεύθερων σεξουαλικών επαφών, ενός ζευγαριού χαρακτηρίζει την υπογονιμότητα. Αφορά το 15% περίπου των περιπτώσεων. Αιτιολογικά αποδίδεται ισομερώς στους 3 επί μέρους παράγοντες, δηλαδή τον άνδρα, τη γυναίκα ή και τους δύο μαζί. Αυτό δείχνει ότι ο άνδρας και η γυναίκα πρέπει να εξετάζονται και να εκτιμώνται ταυτόχρονα. Στατιστικά υπολογίζεται ότι, στην Ελλάδα τουλάχιστον, ένα στα δέκα ζευγάρια αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογονιμότητας με τους άνδρες να «ευθύνονται» εξίσου με τις γυναίκες. Συνεπώς οι σχετικές εξετάσεις που θα αναδείξουν την αιτία θα πρέπει να ξεκινήσουν και για τους δύο ταυτόχρονα.

Περισσότερα

Οι φλεγμονώδεις δερματικές διαταραχές του πέους είναι πολύ συχνές παθήσεις δηλαδή οι Φλεγμονές πέους.

Η Βαλανίτιδα και βαλανοποσθίτιδα είναι η φλεγμονή της βαλάνου και η βαλανοποσθίτιδα είναι η φλεγμονή της βαλάνου αλλά και της πόσθης του πέους. Αυτές οι δύο καταστάσεις μπορεί να  θεωρηθούν ακόμα και υπεύθυνες όσον αφορά τη δημιουργία της φίμωσης

Περισσότερα

Ο άνδρας όπως είναι γνωστό, δίνει μεγάλη έμφαση στην εύρυθμη σεξουαλική του λειτουργία, η οποία αντανακλά την ψυχική αλλά και τη σωματική του υγεία. Το σεξουαλικό πρόβλημα γίνεται αισθητό και βιώνεται κυρίως σωματικά, ενώ παράλληλα έχει άμεση σχέση με τις λειτουργίες των γεννητικών οργάνων.

Περισσότερα

Ο χαλινός είναι ένας σύνδεσμος, γέφυρα δέρματος, που «ενώνει» τη βάλανο με το δέρμα της ακροποσθίας, το δέρμα εκείνο που καλύπτει τη βάλανο. Όταν ο χαλινός έχει μικρό μήκος, κάτι που στην καθομιλουμένη καλείται «κοντό πετσάκι», τότε έχει σαν αποτέλεσμα να εμποδίζει την αποκάλυψη της βαλάνου κατά τη στύση ή σε περίπτωση που η βάλανος αποκαλύπτεται να κάνει μία ήπια κάμψη λόγω έλξης ή και να δημιουργεί διάφορες πτυχώσεις του δέρματος. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται βραχύς χαλινός.

Περισσότερα

Ανδρική υπογονιμότητα – Η αποκατάσταση της κιρσοκήλης είναι η πιο συχνά εκτελούμενη χειρουργική επέμβαση για τη θεραπεία της ανδρικής υπογονιμότητας. Αν και πολλές διαφορετικές τεχνικές για την αποκατάσταση της κιρσοκήλης έχουν περιγραφεί στη βιβλιογραφία,   μέσω υποβουβωνικής ή βουβωνικής τομής αναγνωρίζεται ως η χρυσή μέθοδος προσέγγισης για την αποκατάσταση , λόγω των υψηλών ποσοστών επιτυχίας με ελάχιστες επιπλοκές.

Περισσότερα

Όταν αναφερόμαστε στην προστατίτιδα ουσιαστικά  μιλάμε για φλεγμονή του προστάτη αδένα.

Περισσότερα

Η διατροφή στην προστατίτιδα παίζει σημαντικό ρόλο στα συμπτώματα αλλά και στην βελτίωση της προστατίτιδας. 

Περισσότερα

Οι κάμψεις του πέους αποτελούν μία σοβαρή παθολογική κατάσταση, η οποία επηρεάζει αρνητικά τη σεξουαλική αλλά και την κοινωνική ζωή του άνδρα. 

Περισσότερα

Επικοινωνήστε και κλείστε ραντεβού για το ιατρείο της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς

 

Κλείστε ένα ραντεβού για τα Ιατρεία Θεσσαλονίκης και Κιλκίς 

    Ώρες που επιθυμείτε να σας τηλεφωνήσουμε