Προστάτης αδένας

Προστάτης αδένας

Προστάτης αδένας 5 βήματα για την καλύτερη υγεία του προστάτη 

Όταν οι άνδρες βρεθούν αντιμέτωποι με οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας του προστάτη, είτε πρόκειται για καρκίνο του προστάτη,  υπερπλασία του προστάτη (BPH) είτε για προστατίτιδα, θέλουν αμέσως να μάθουν τι μπορούν να κάνουν. Ο Προστάτης αδένας μέσω ενός υγιεινού τρόπου ζωής, τα καλά νέα είναι ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι ώστε ένας άνθρωπος να μπορεί να προάγει την υγεία του προστάτη ακόμα και αν έχει ήδη συμπτώματα ή υπάρχει η διάγνωση του προβλήματος.

Είναι λογικό ότι ο τρόπος ζωής , οι συνήθειες άσκησης και η διατροφή να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην υγεία του προστάτη. Οι "καλές" συνήθειες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και τη μείωση των παραγόντων κινδύνου για νόσο και συνθήκες του προστάτη όπως ακριβώς μπορεί και για άλλες περιοχές του σώματος. Εάν ένας άνθρωπος αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα του προστάτη, αυτές οι φυσικές αλλαγές μπορούν να συμβάλουν στη διατήρηση αυτών των καταστάσεων, να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και ακόμη να βοηθήσουν στη θεραπεία τους.

Προστάτης αδένας - Στην περίπτωση του συνδρόμου χρόνιας προστατίτιδας / χρόνιου πυελικού πόνου, άλγους μια δύσκολη κατάσταση, οι παραδοσιακές θεραπείες, όπως τα αντιβιοτικά, μπορεί και να μην βοηθήσουν. Συχνά, αλλάζοντας τη διατροφή, τον τρόπο ζωής και προσπαθώντας εναλλακτικές και φυσικές θεραπείες όπως οι τεχνικές ανακούφισης του στρες μπορεί να είναι η μόνη επιτυχημένη προσέγγιση στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Πίνω τσάι

Τόσο το πράσινο τσάι όσο και το τσάι ιβίσκου είναι από τα κορυφαία ποτά για την υγεία του προστάτη. Και οι δύο τύποι τσαγιού περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά. Προστάτης αδένας  Μελέτες δείχνουν ότι το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη και μπορεί επίσης να επιβραδύνει την ανάπτυξη του επιθετικού καρκίνου του προστάτη. Μελέτες δείχνουν ότι το πράσινο τσάι μπορεί επίσης να ωφελήσει τους άνδρες με καλοήθη υπερπλασία του προστάτη ΒΡΗ και προστατίτιδα.

Είναι σημαντικό να επιλέγετε πηγές τσαγιού χωρίς καφεΐνη. Η καφεΐνη μπορεί να ερεθίσει τόσο τον προστάτη όσο και την ουροδόχο κύστη. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες που κατανάλωναν 234 mg ή περισσότερη καφεΐνη την ημέρα ήταν 72% πιο πιθανό να παρουσιάσουν ακράτεια ούρων σε σύγκριση με τους άνδρες που έπιναν τη μικρότερη ποσότητα καφεΐνης. Εάν έχετε συμπτώματα ούρων ή πόνου λόγω προστατίτιδας, η καφεΐνη μπορεί να επιδεινώσει αυτά τα συμπτώματα. Εάν έχετε καλοήθη υπερπλασία του προστάτη BPH ή προστατίτιδα, προσπαθήστε να μειώσετε την πρόσληψη καφεΐνης, μειώνοντας τον καφέ, το σόδα ή τα ενεργειακά σας ποτά. Η αποφυγή της καφεΐνης μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.

Μείνετε ενυδατωμένοι και μην προσπαθείτε να πίνετε λιγότερα για να μειώσετε τα ούρα σας.

Άσκηση και χάσιμο βάρους

Η άσκηση και η απώλεια βάρους είναι μερικά από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προωθήσετε την υγεία του προστάτη. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η μέτρια ή έντονη άσκηση μειώνει τον κίνδυνο της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη και των συμπτωμάτων της ουροφόρου οδού και βοηθά επίσης στην προστατίτιδα. Η άσκηση επίσης ωφελεί την καρδιαγγειακή σας υγεία και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη άλλων προβλημάτων υγείας και σεξουαλικών προβλημάτων όπως η στυτική δυσλειτουργία.

Εάν είστε υπέρβαροι, η απώλεια βάρους είναι μία από τις σημαντικότερες φυσικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε για τη βελτίωση της υγείας του προστάτη σας, αν οι ανησυχίες σας είναι ο καρκίνος, η υπερπλασία ή η προστατίτιδα. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Urology διαπίστωσε ότι οι υπέρβαροι άνδρες, ειδικά οι άνδρες με υψηλή περιεκτικότητα σε κοιλιακό λίπος, έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης της υπερπλασίας του προστάτη. Αν ψάχνετε να συρρικνωθεί ο προστάτης, η απώλεια βάρους μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το μέγεθος του προστάτη σας και να βοηθήσετε στην ανακούφιση των ενοχλητικών και απογοητευτικών συμπτωμάτων του ουροποιητικού συστήματος. Επιπλέον, η απώλεια βάρους μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη και να βοηθήσει στην ανακούφιση της προστατίτιδας.

Ακολουθήστε μια δίαιτα φιλική προς τον προστάτη

Υπάρχουν πολλές τροφές φιλικές προς το προστάτη που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου και στην επιβράδυνση της ανάπτυξης των κυττάρων του προστάτη και των καρκινικών κυττάρων. Ορισμένα από τα καλύτερα τρόφιμα για την υγεία του προστάτη περιλαμβάνουν τα λιπαρά ψάρια που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, λαχανικά και τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υγιή λίπη όπως αβοκάντο, καρύδια και ελιές.

Σε περιοχές του κόσμου όπου οι άνδρες έχουν χαμηλότερα ποσοστά καρκίνου του προστάτη, όλοι έχουν κάτι κοινό: στοιχεία της διατροφής τους. Τρώγουν ψάρια και φυτικές πηγές πρωτεϊνών. Δεν τρώνε πολύ τη ζάχαρη ή τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα οποία βρίσκονται τόσο εύκολα σε μια αμερικανική διατροφή. Η καλύτερη διατροφή για την υγεία του προστάτη είναι αυτή που είναι χαμηλή σε ζάχαρη, επεξεργασμένα τρόφιμα και κορεσμένα λίπη. Η μεσογειακή διατροφή είναι μια δίαιτα αξίζει να εξεταστεί γιατί είναι επίσης ένας τρόπος ζωής και υγιεινός τρόπος φαγητού που μπορείτε να ακολουθήσετε για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Πάρτε συμπληρώματα

Μερικές φορές, δεν μπορείτε να τα πάρετε όλα μέσω διατροφής και σε συνεπείς θεραπευτικές ποσότητες. Επίσης, ίσως να γνωρίζετε ότι κάτι είναι καλό για σας, αλλά απλά δεν συμφωνεί μαζί σας ή απλώς δεν μπορείτε να το φάτε τακτικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί άνδρες που θέλουν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην υγεία του προστάτη τους λαμβάνουν καθημερινά συμπλήρωμα. Πολλά διαφορετικά φυσικά συμπληρώματα μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε την καλύτερη υγεία του προστάτη.

Μειώστε το άγχος

Το άγχος επηρεάζει αρνητικά την υγεία του προστάτη. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι άνδρες σφίγγουν εν αγνοία τους τους πυελικούς μύες όταν είναι σε stress. Αυτή η χρόνια κατάσταση μπορεί να δημιουργήσει μυϊκά προβλήματα πυελικού εδάφους και μπορεί να είναι μία από τις αιτίες της χρόνιας προστατίτιδας. Το άγχος μπορεί να επιδεινώσει συμπτώματα όπως η επιτακτική ούρηση συχνότητα και πόνο.

Η ύπαρξη ενός προβλήματος του προστάτη μπορεί  να αυξήσει το άγχος σας, γεγονός που μπορεί να καταστήσει την κατάστασή σας χειρότερη επειδή το στρες βλάπτει την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να καταπολεμήσει την ασθένεια. Γι 'αυτό είναι σημαντικό να διαχειριστείτε το επίπεδο πίεσης, να απελευθερώσετε την ένταση και να φροντίσετε τη συναισθηματική υγεία σας. Οι τεχνικές που αξίζει να εξετάσετε περιλαμβάνουν τη θεραπεία, τον διαλογισμό, την βαθιά αναπνοή ή δραστηριότητες όπως η άσκηση, η γιόγκα ή το tai chi. Μην απομονώνετε τον εαυτό σας όταν πρόκειται για την υγεία του προστάτη σας. Είναι σημαντικό να διατηρείτε κοινωνικές σχέσεις και να έχετε κάποιον που να μπορεί να σας μιλήσει για την απογοήτευση, τους φόβους και τον πόνο σας.

Κάνοντας αλλαγές

Μετά από αυτές τις πέντε φυσικές οδηγίες για την καλύτερη διαχείριση της υγείας του προστάτη σας μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στην υγεία σας. Δεν κοστίζουν πολλά χρήματα και είναι πράγματα που μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε σήμερα. Δεν χρειάζεται να πάρετε μια συνταγή για καλύτερη υγεία.

Μόλις συνειδητοποιήσετε ότι η καλύτερη υγεία του προστάτη συνδέεται με τη διατροφή, το βάρος και τον τρόπο ζωής σας, μπορείτε να αρχίσετε να ζείτε με στόχο την καλύτερη υγεία του προστάτη. Αυτό θα βοηθήσει στη βελτίωση της ψυχικής σας υγείας και θα προσφέρει οφέλη για τη γενική υγεία σας επίσης. Ορισμένα πράγματα είναι πέρα από τον έλεγχό σας, αλλά μπορείτε να ελέγξετε τους παράγοντες που μειώνουν τον κίνδυνο και δώστε στο σώμα σας τα καλύτερα εργαλεία για την καταπολέμηση της ασθένειας.

Δρ. Πέτρος Θάνος Χειρουργός Ουρολόγος Ανδρολόγος Λέξεις προστατης προστατιτιδα Προστατιτιδα προστατίτιδα

πηγή Prostate cancer foundation 

Προστατίτιδα

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Προστάτης αδένας