Η διατροφή στην προστατίτιδα

Η διατροφή στην προστατίτιδα

Η προστατίτιδα θεωρείται ως η πιο συχνή ουρολογική πάθηση σε άντρες κάτω των 50 ετών. Είναι μία φλεγμονή του προστάτη αδένα που συνήθως δεν προκαλεί συμπτώματα, μία συχνή κατάσταση,ύπουλη η οποία δημιουργεί πολλά και ποικίλα προβλήματα ακόμα και στη σεξουαλική ζωή του άντρα. Πιο κάτω παρουσιάζονται συνολικά κάποιες διατροφικές προτάσεις οι οποίες έχουν θετικά αποτελέσματα έναντι του προστάτη αδένα και ειδικότερα της προστατίτιδας
 • Κατανάλωση φρέσκων, μη επεξεργασμένων τροφίμων, όπως τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, η σόγια, τα φασόλια, οι σπόροι, οι ξηροί καρποί, το ελαιόλαδο και τα ψάρια. - Πολύ νερό καθημερινά (12 ποτήρια νερό).
 • Κάθε ασθενής με προστατίτιδα πρέπει να αποφεύγει τη ζάχαρη, τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα, τα τηγανητά τρόφιμα, το πρόχειρο φαγητό και την καφεΐνη.
 • Τα συμπληρώματα διατροφής για την προστατίτιδα
 • Μερικά από τα πιο κοινά συμπληρώματα που μπορούν να βοηθήσουν στην προστατίτιδα είναι:
 •  Bromelain - 400 mg 3 φορές την ημέρα σε απόσταση από τα γεύματα. * Πρωτεολυτικά ένζυμα - Έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των αντιβιοτικών. * Βιταμίνη C - 500-1000 mg 3 φορές την ημέρα.
 • * Βιταμίνη Ε - 400 IUs καθημερινά.
 • * Flaxseed - 2-4 κουταλιές της σούπας την ημέρα. Το Flaxseed γεύμα είναι μια καλή επιλογή, λόγω των ινών λιγνάνης και της μεγάλης περιεκτικότητας σε βιταμίνες.
 • * Προβιοτικά - Συμπλήρωμα με προβιοτικά, όπως ο acidophilus, αν ληφθεί μαζί με τα αντιβιοτικά, μπορεί να είναι ευεργετική για την εντερική χλωρίδα. * Quercetin - Φυσικό συμπλήρωμα με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
 • Σελήνιο - Είναι ένα αντιοξειδωτικό, ίσως πιο αποτελεσματικό όταν λαμβάνεται μαζί με βιταμίνη Ε.
Η γύρη ανθέων είναι η πλουσιότερη τροφή σε πρωτεϊνες, απαραίτητα αμινοξέα, ορμόνες, ένζυμα και άλλα χρήσιμα συστατικά για την διατροφή μας. Η γύρη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη R (60mg/100gr γύρης), η οποία αυξάνει την αντίσταση των τριχοειδών αγγείων προφυλάσσοντας από εγκεφαλική αιμορραγία. Όμως η γύρη περιέχει και γοναδοτρόπες ορμόνες, που είναι βιολογικά δραστικές ουσίες που δρουν απευθείας στους γενετικούς αδένες τόσο του άντρα όσο και τη γυναίκας.
Η σπερματογένεση στον άνδρα και η φυσιολογική εξέλιξη των ωοθηλακίων στη γυναίκα καθορίζονται σημαντικά από την παρουσία των ορμονών αυτών. Γι' αυτό και η γύρη μετριάζει και περιορίζει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Γι' αυτό, καταναλώνοντας γύρη ανθέων άνδρες και γυναίκες νιώθουν ευεξία, αυτοπεποίθηση και έχουν καλή σεξουαλική ζωή.
Η γύρη βελτιώνει την όρεξη, γι΄αυτό και συνιστάται σε αδυναμία, σε εξασθένιση του οργανισμού, σε απώλεια βάρους, σε εντερικές ανωμαλίες, σε ψυχώσεις και νευρασθένειες, σε κακό μεταβολισμό και σε καρκινική καχεξία. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια ότι κάποιος που παίρνει γύρη ανθέων, θα παχύνει, γιατί ουσιαστικά η γύρη ελέγχει την όρεξη και την εναπόθεση λίπους προσαρμοστικά, ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού, γι' αυτό και στην απώλεια βάρους η χορήγηση γύρης ανθέων έχει θεαματικά αποτελέσματα. Θα λέγαμε ότι η γύρη ανθέων ρυθμίζει τον μεταβολισμό, αφού επηρεάζει θετικά τον μεταβολισμό του νερού και τη λειτουργία του θυρεοειδή αδένα. Όμως η γύρη βοηθάει και στη διανοητική λειτουργία και στην απώλεια μνήμης, οπότε συστήνεται για όσους έχουν άνοια ή Alzheimer.
Η γύρη ανθέων είναι το καλύτερο φάρμακο για την προστατίτιδα, που είναι η φλεγμονή του προστάτη. Αλλά η γύρη έχει δράση και σε άλλα όργανα. Ενισχύει τη συσταλτικότητα της καρδιάς και αυξάνει τη διούρηση από τους νεφρούς.Η γύρη ανθέων βοηθάει και στην τριχόπτωση. Η γύρη, όμως περιέχει επιπλέον και ένα αμινοξύ την κυστίνη που επηρεάζει θετικά όχι μόνο την τριχοφυϊα, αλλά εμποδίζει και την λεύκανση των μαλλιών. Για να ολοκληρώσουμε να τονίσουμε το εξής που τα εξηγεί όλα.
Οι υγιέστεροι και περισσότερο μακρόβιοι άνθρωποι του κόσμου είναι οι κάτοικοι των Ιμαλαϊων, του Καυκάσου στη Ρωσία και του βουνού Βικαμπόμπα στο Εκουαντόρ. Ε, λοιπόν όλοι αυτοί καταναλώνουν γύρη ανθέων καθημερινά.

Τον Dr. Πέτρο Θάνο μπορείτε να τον επισκεφτείτε πλέον και στην Αθήνα. Τα παρακάτω στοιχεία θα σας βοηθήσουν έτσι ώστε εύκολα και γρήγορα να επικοινωνήσετε και να κλείσετε το ραντεβού σας με τον ιατρό.

 • Ιατρείο Αθήνας - Τηλ.επικοινωνίας για ραντεβού: 6976673977
 • Ιατρείο Θεσσαλονίκης - Τηλ.επικοινωνίας για ραντεβού 2310278229
 • Τηλεφωνείτε καθημερινά 9:00 με 21:00

Δείτε επίσης Σύντομο Βιογραφικό & Υπηρεσίες

You can also visit our Social Networks below
Like us on Facebook
Follow us on Twitter
Follow us on Google plus
Subscribe us on YouTube

http://urochannel.blogspot.gr/?m=1
http://phimosi.blogspot.gr/?m=1
http://androplan.blogspot.gr/

Ο Dr. Πέτρος Θάνος επί σειρά ετών δραστηριοποιείται στη Βόρειο Ελλάδα με έδρα την Θεσσαλονίκη, μπορείτε να επισκεφτείτε το προφίλ του για περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση Dr. Πέτρος Θάνος info