Κρουστικά κύματα

Κρουστικά κύματα

Πώς λειτουργεί η θεραπεία των κρουστικών κυμάτων στην στυτική δυσλειτουργία;

Η θεραπεία για την στυτική δυσλειτουργία περιλαμβάνει τη διέλευση ανώδυνων, σύντομων, έντονων εστιασμένων κυμάτων στους προσβεβλημένους ιστούς του πέους. Αυτά τα κύματα αυξάνουν τη ροή του αίματος, διεγείρουν την αναμόρφωση και την αναγέννηση των ιστών. Η θεραπεία με τα κρουστικά κύματα θέτει τα κύτταρα του σώματος του πέους  σε λειτουργία και επανεκκινεί τη δική της επιταχυνόμενη διαδικασία επούλωσης.

 

 

Η θεραπεία Shockwave Therapy μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση του IIEF (Διεθνής Δείκτης Στυτικής Λειτουργίας) που διαρκεί τουλάχιστον 3 μήνες (Man, L. et al., Urology, Elsevier, 119, 67 – 103, 2018)

Η θεραπεία με κρουστικά κύματα προάγει το σχηματισμό νέων αιμοφόρων αγγείων (αγγειογένεση) συμβάλλοντας στη βελτίωση των συμπτωμάτων της στυτικής δυσλειτουργίας.

Πολλοί ασθενείς υποφέρουν επειδή ο λείος μυς στις αρτηρίες του πέους έχει υποστεί βλάβη. Η θεραπεία έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί στο σώμα του πέους επιδιορθώσει στους λείους μυς και έτσι βελτιώνει τη λειτουργία.

Εντελώς χωρίς φάρμακα

Χωρίς ενέσεις, χωρίς χάπια και χωρίς χημικά – η θεραπεία αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη στυτική δυσλειτουργία χωρίς την ανάγκη φαρμάκων.

Νέα αιμοφόρα αγγεία

Η θεραπεία διεγείρει την ανάπτυξη νέων αιμοφόρων αγγείων που βοηθά στην καλύτερη ροή του αίματος στο πέος για πιο δυνατές στύσεις που διαρκούν περισσότερο.

Δεν υπάρχουν γνωστές παρενέργειες

Ένα από τα πλεονεκτήματα αυτής της θεραπείας είναι ότι δεν υπάρχουν αναφερόμενες παρενέργειες. Είναι μη επεμβατική θεραπεία που εφαρμόζει εξωσωματικά κρουστικά κύματα στον άξονα του πέους, μπορεί να προσφέρει ήπια έως μέτρια βελτίωση σε ασθενείς με στυτική δυσλειτουργία ποικίλης αιτιολογίας, συμπεριλαμβανομένων αγγειακών, νευρογενών και λοιπών αιτιών.

Κρουστικά κύματα θεραπεία προστατίτιδας
Η θεραπεία με κρουστικά κύματα προάγει το σχηματισμό νέων αιμοφόρων αγγείων (αγγειογένεση) συμβάλλοντας στη βελτίωση των συμπτωμάτων της στυτικής δυσλειτουργίας.
Λειτουργεί η θεραπεία κρουστικών κυμάτων για τη στυτική δυσλειτουργία;

Μελέτες έχουν δείξει ότι η θεραπεία με κρουστικά κύματα χαμηλής συχνότητας μπορεί να βελτιώσει την ανταπόκριση στα από του στόματος φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία. Μπορεί επίσης να παρέχει κάποια επιστροφή στις αυθόρμητες στύσεις αυξάνοντας τη ροή του αίματος στο πέος.

Πόσες συνεδρίες θεραπείας κρουστικών κυμάτων για ΣΔ;

Οι ασθενείς θα λαμβάνουν δύο συνεδρίες χαμηλής έντασης εξωσωματικής θεραπείας κυμάτων (LI-ESWT) την εβδομάδα για 6 εβδομάδες (12 συνεδρίες συνολικά).

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας κρουστικών κυμάτων, ο γιατρός θα προσαρμόσει την ένταση του μηχανήματος για να διασφαλίσει ότι ο τραυματισμένος ιστός λαμβάνει την απαιτούμενη «ενέργεια/δοσολογία»

Πόσο γρήγορα λειτουργεί η θεραπεία;

Οι περισσότεροι ασθενείς αισθάνονται αποτελέσματα αμέσως και χρειάζονται μόνο δύο ή τρεις θεραπείες σε διάστημα έξι έως 12 εβδομάδων για πλήρη και διαρκή επίλυση των συμπτωμάτων.

  • Μια μεμονωμένη θεραπεία διαρκεί συνήθως από 30 λεπτά.

 

Δείτε επίσης  Κρουστικά κύματα στην θεραπεία της Προστατίτιδας

 

Κλείστε ραντεβού για τα Ιατρεία Θεσσαλονίκης και Κιλκίς

    Ώρες που επιθυμείτε να σας τηλεφωνήσουμε

     

    Στυτική δυσλειτουργία