Υγεία και ευ ζειν Αιματουρία

Υγεία και ευ ζειν Αιματουρία

Η αιματουρία είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση που πρέπει να ελέγχεται από τον Ουρολόγο. Στην εκπομπή Υγεία και ευ ζειν Αιματουρία παρουσιάζονται τα αίτια καθώς και η αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής. Στην αιματουρία υπάρχει πρόσμιξη των ούρων με αίμα και αυτό μπορεί να είναι εμφανές είτε από το χρώμα τους, όταν αυτό είναι κόκκινο σε διάφορες αποχρώσεις, οπότε η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως μακροσκοπική αιματουρία, είτε όταν τα ερυθρά  αιμοσφαίρια ανευρίσκονται στο ίζημα των ούρων (μικροσκοπική αιματουρία). Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε ένα φαινόμενο παθολογικό, που πρέπει επισταμένα να ελέγχεται για τον αποκλεισμό σοβαρών καταστάσεων ή την αντιμετώπισή τους.

Η αιματουρία χρήζει ιδιαίτερης προσοχής

Μπορεί να είναι σημάδι για ένα μεγάλο αριθμό ασθενειών από τα νεφρά και ολόκληρο το ουροποιητικό σύστημα. Ακόμα, και ένα επεισόδιο αιματουρίας μπορεί να είναι πολύ σημαντικό για την έγκαιρη διάγνωση κάποιας νόσου και δε πρέπει να αγνοηθεί.

Σημαντικό επίσης είναι το ιστορικό καθώς και το είδος της αιματουρίας. Αν είναι δηλαδή ανώδυνη ή επώδυνη, αν εμφανίζεται στην αρχή, στο τέλος ή καθόλη τη διάρκεια της ούρησης. Το ιστορικό παίζει μεγάλο ρόλο στη διάγνωση της αιτίας καθώς προηγούμενες ασθένειες όπως πέτρες στο ουροποιητικό μπορεί να ευθύνονται για το αίμα στα ούρα.

Παρακολουθείστε την εκπομπή Υγεία και ευ ζειν Αιματουρία

 

Ενδιαφέροντα άρθρα

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.