Η αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη σε σχέση με τη στυτική λειτουργία , νεότερα δεδομένα

Η αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη σε σχέση με τη στυτική λειτουργία , νεότερα δεδομένα

Καλοήθης υπερπλασία του προστάτη αδένα

Η αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη σε ”Άντρες που υποβλήθηκαν σε laser προστατεκτομή (photo-selective vaporization of the prostate PVP) δεν παρουσίασαν και δεν παρουσιάζουν κανέναν κίνδυνο ανάπτυξης στυτικής δυσλειτουργίας”.

Μέθοδος laser

- Με τη μέθοδο Laser , Green Light ή TURis ο ασθενής μπορεί να εξέλθει από την κλινική ακόμα και την ίδια ημέρα.

- Οι μέθοδοι αυτοί είναι αναίμακτες και χωρίς τις συνήθεις επιπλοκές ,ενώ ο ασθενής επιστρέφει "άμεσα" σύντομα στις δραστηριότητές του

- Όσον αφορά την χειρουργική αντιμετώπιση της υπερπλασίας του προστάτη , όπως είναι η διουρηθρική προστατεκτομή , αναφέρεται η στυτική δυσλειτουργία ως μακροπρόθεσμη επιπλοκή και σε ένα ποσοστό μικρότερο του 5επί τοις εκατό.Επίσης η διουρηθρική ”τομή” του προστάτη (TUIP) μπορεί να προκαλέσει ως επιπλοκή στυτική δυσλειτουργία σε ένα ποσοστό από 4επί τοις εκατό έως και 25επί τοις εκατό. (Fitzpatrick)

Στους άντρες εκείνους που αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα της υπερπλασίας του προστάτη με τη μέθοδο της διουρηθρικής θερμοθεραπείας με τη διαδικασία των μικροκυμάτων (TUMT) φάνηκε πως ο κίνδυνος ανάπτυξης στυτικής δυσλειτουργίας είχε σχέση με τη δόση χορήγησης. Για παράδειγμα μικρότερη δόση,ένταση ενέργειας TUMT είχε λιγότερες επιπλοκές όσον αφορά τη στυτική δυσλειτουργία και μεγαλύτερη ένταση ενέργειας προκάλεσε περισσότερες επιπλοκές στο θέμα της στυτικής λειτουργίας.

- Μία άλλη τεχνική προσέγγιση στον προστάτη με τη βοήθεια των υπερήχων (HIFU) χρησιμοποιείται κάποιες φορές για την αντιμετώπιση της υπερπλασίας του προστάτη. Όμως τα αποτελέσματα που προέκυψαν καθώς και οι αναφορές είχαν σχέση με τη στυτική δυσλειτουργία (20 με 49.8επί τοις εκατό) και τον καρκίνο του προστάτη .(Mearini)

- Επίσης επεμβάσεις πιο ριζικές επί της υπερπλασίας του προστάτη αδένα όπως είναι η ανοικτές προστατεκτομές (διακυστική ή Millin) προκαλούν επίσης και σε κάποιο ποσοστό άμεσες ή απώτερες επιπλοκές στη στυτική λειτουργία.

Επικοινωνήστε μαζί μας

  • Ιατρείο Θεσσαλονίκης – Τηλ. 2310278229
  • Ιατρείο Αθήνας – Τηλ. 6976673977

e-mail: huot.surgeons@gmail.com

            https://www.instagram.com/petros_thanos/   0

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.