Υγεία και ευ ζειν Παθήσεις του προστάτη

Στην εκπομπή Υγεία και ευ ζειν Παθήσεις του προστάτη αναλύονται οι παθήσεις του προστάτη αδένα όπως είναι η καλοήθης υπερπλασία ,διόγκωση, οι φλεγμονές του προστάτη,  η προστατίτιδα, μία κατάσταση που συμβάλλει στην ανδρική υπογονιμότητα κ.α. Θεραπεία και αντιμετώπιση των παθήσεων του προστάτη αδένα με την διαδικασία της εξάχνωσης, green light κ.α.

Κατά τη γέννηση ο προστάτης αδένας έχει βάρος λίγων γραμμαρίων και σχήμα καρυδιού ενώ κατά την εφηβεία και υπό την επίδραση των ανδρογόνων αυξάνει σε μέγεθος και φτάνει εκείνο που έχει στον ενήλικο άντρα δηλαδή περίπου τα 20 γραμμάρια.

Ο προστάτης είναι ένας μικρός αδένας των αρσενικών θηλαστικών, περιλαμβανομένων και των ανδρών, που βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη και περιβάλλει την ουρήθρα, δηλαδή το σωληνάκι που μεταφέρει τα ούρα στο εξωτερικό περιβάλλον από την ουροδόχο κύστη μέσω του πέους. Περιέχει μερικούς ομαλούς μυς που βοηθούν στο να αποβάλλεται το σπέρμα κατά τη διάρκεια της εκσπερμάτισης.

Ο ρόλος του  είναι να παράγει και να παρέχει ένα μέρος του υγρού που είναι απαραίτητο για την εκσπερμάτιση. Το υγρό αυτό βοηθά στη μεταφορά και τη "διατροφή" του σπέρματος και με τον τρόπο αυτό βοηθά τη διαδικασία της σύλληψης. Βρίσκεται μπροστά από το ορθό (το τελευταίο τμήμα του παχέος εντέρου), γι' αυτό και η πιο απλή εξέτασή του είναι η δακτυλική εξέταση (ψηλάφηση) μέσω του ορθού.

Παρακολουθήστε την εκπομπή Υγεία και ευ ζειν Παθήσεις του προστάτη

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.