Υπερπλασία του προστάτη μέχρι την χειρουργική θεραπεία

Υπερπλασία του προστάτη μέχρι την χειρουργική θεραπεία

Θυμηθείτε να αδειάσετε την ουροδόχο κύστη

Θυμηθείτε να πηγαίνετε στην τουαλέτα πριν από μακρινά ταξίδια ή όταν θα ξέρετε πως δεν θα υπάρχει εύκολη πρόσβαση στην τουαλέτα.

Διπλή κένωση της ουροδόχου κύστης

Η διπλή κένωση περιλαμβάνει την αναμονή λίγων λεπτών μετά την ολοκλήρωση της ούρησης  προτού προσπαθήσετε να πάτε ξανά. Μπορεί να σας βοηθήσει να αδειάσετε την ουροδόχο κύστη σας σωστά. Αλλά φροντίστε να μην αγχώνεστε ή να ασκείτε ιδιαίτερη πίεση.

Ελέγξτε τα φάρμακά σας

Ελέγξτε με το γιατρό σας εάν τα φάρμακα που παίρνετε, όπως αντικαταθλιπτικά ή αποσυμφορητικά, μπορεί να χειροτερεύουν την ούρησή σας.

Τρώτε περισσότερα φρούτα και ίνες

Η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και ινών θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα, η οποία μπορεί να ασκήσει πίεση στην ουροδόχο κύστη και να επιδεινώσει τα συμπτώματα ενός διογκωμένου προστάτη αδένα.

Εκπαίδευση της ουροδόχου κύστης

Η εκπαίδευση της ουροδόχου κύστης είναι ένα πρόγραμμα άσκησης που στοχεύει να σας βοηθήσει να κρατήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τα ούρα στην ουροδόχο κύστη.

Φάρμακα

Αν οι αλλαγές στον τρόπο ζωής δεν βοηθήσουν ή δεν είναι κατάλληλες για εσάς, μπορεί να χορηγηθεί κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Υπερπλασία του προστάτη
Υπερπλασία του προστάτη μέχρι την χειρουργική θεραπεία
Αλφα-αναστολείς

Οι άλφα αναστολείς χαλαρώνουν τον μυ στο αδένα του προστάτη και στη βάση της ουροδόχου κύστης, καθιστώντας ευκολότερη την έξοδο τον ούρων. Τα συνηθέστερα χρησιμοποιούμενα είναι οι άλφα-αναστολείς όπως η ταμσουλοζίνη και η αλφουζοσίνη.

Αντιχολινεργικά

Τα αντιχολινεργικά χαλαρώνουν το μυ της ουροδόχου κύστης εάν είναι υπερβολικά ενεργός, υπερδραστήρια ουροδόχος κύστη.

Αναστολείς 5-άλφα αναγωγάσης

Οι αναστολείς της 5-άλφα αναγωγάσης συρρικνώνουν τον προστάτη εαδένα. Η φιναστερίδη και η ντουταστερίδη είναι οι δύο διαθέσιμοι αναστολείς τις 5-άλφα αναγωγάσης.

Διουρητικά

Τα διουρητικά επιταχύνουν την παραγωγή των ούρων. Εάν ληφθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, μειώνουν την ποσότητα των ούρων που παράγονται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δεσμοπρεσσίνη

Οι δεσμοπρεσσίνη επιβραδύνει την παραγωγή των ούρων και παράγονται λιγότερα ούρα τη νύχτα.

Καθετήρας

Εάν αντιμετωπίζετε συνεχώς προβλήματα με την ούρηση, μια κατάσταση που ονομάζεται χρόνια κατακράτηση ούρων, μπορεί να χρειαστεί η τοποθέτηση μόνιμου καθετήρα ή η σύσταση ενός αφαιρούμενου καθετήρα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.