Φίμωση πέους περιτομή με Laser

Φίμωση πέους περιτομή με Laser

Τι είναι η φίμωση του πέους;

Φίμωση είναι η κατάσταση εκείνη κατά την οποία δεν είναι δυνατή η αποκάλυψη της βαλάνου έλκοντας προς τα πίσω την ακροποσθία (δηλαδή δεν αποκαλύπτεται το «κεφαλάκι» του πέους) λόγω στένωσης. Μία από τις συχνότερες αιτίες εμφάνισης της φίμωσης είναι η χρόνια φλεγμονή της περιοχής που οφείλεται σε διάφορα αίτια. 

Για περισσότερες πληροφορίες  Ο Δρ.Πέτρος Θάνος στο blog του αναλύει τη Φίμωση του πέους

Πότε γίνεται η περιτομή;

 • Θρησκευτικοί ή πολιτισμικοί λόγοι
 • Φίμωση ή και αδυναμία,δυσκολία κατάσπασης του δέρματος προς τα κάτω
 • Υποτροπιάζουσα βαλανίτιδα / βαλανοποσθίτιδα ,παθήσεις της ακροποσθίας,του δέρματος του πέους ή και της βαλάνου
 • Ξηρωτική αποφρακτική βαλανίτιδα,σκληρυντικός λειχήνας, χρόνια φλεγμονή του δέρματος του πέους
 • Παραφίμωση
 • Παθήσεις της ακροποσθίας

Αποκατάσταση – Περιτομή

Η περιτομή, δηλαδή η αφαίρεση της ακροποσθίας, αποτελεί τον ενδεδειγμένο τρόπο αντιμετώπισης της φίμωσης. Ο άντρας προσέρχεται στην κλινική και υπό τοπική αναισθησία υποβάλλεται στην άμεση θεραπεία της φίμωσης πέους. Υπάρχουν δύο τρόποι αποκατάστασης, ο ένας αφορά την κλασική χειρουργική μέθοδο και ο δεύτερος την περιτομή με χρήση Laser.

Η κλασσική χειρουργική πράξη διενεργείται με την χρήση του νυστεριού και ως εκ τούτου είναι μία αιμορραγική μέθοδος σε αντίθεση με την χρήση Laser.

Έχουν αναφερθεί στην βιβλιογραφία τρόποι χωρίς χειρουργείο με την χρήση κάποιων αλοιφών ή με κάποιους άλλους χειρισμούς και πάλι όμως χειρουργικούς χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα.

Η χρήση Laser είναι μία αναίμακτη μέθοδος, γρήγορη με εξαιρετικά αποτελέσματα, θα μπορούσε να καταχωρηθεί και ως μη χειρουργική πράξη, μικρή επέμβαση, δηλαδή αντιμετώπιση και θεραπεία χωρίς χειρουργείο.

Ο χρόνος παραμονής στην κλινική είναι ελάχιστος, η διαδικασία  ανώδυνη και αναίμακτη. Ο άντρας φεύγει και συνεχίζει άμεσα τις δραστηριότητές του. Η διάρκεια της  αποκατάστασης είναι τα 15 λεπτά ενώ το κόστος της επέμβασης δεν είναι απαγορευτικό.

Οδηγίες μετά την περιτομή, ο κάθε ιατρός μπορεί να προτείνει τις δικές του

Φεύγοντας από την κλινική μπορείτε να συνεχίσετε όλες τις δραστηριότητές σας. Παρά ταύτα καλό είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες.

 • Έχει τοποθετηθεί ένας ελαστικός επίδεσμος στο τραύμα,μπορείτε να τον αφαιρέσετε μόνος σας μετά από μία έως δύο ημέρες. Στη συνέχεια τοποθετήσετε μία γάζα , αφού την ξεδιπλώσετε,έτσι ώστε να καλύπτει το πέος και να συγκρατείται από το εσώρουχο.
 • Την πρώτη εβδομάδα αποφεύγουμε το μπάνιο στην περιοχή καθώς και την ηθελημένη στύση.
 • Τη δεύτερη εβδομάδα ,8η μέρα και μετά, επιτρέπεται το μπάνιο και η στύση. Από την τρίτη εβδομάδα και μετά 14η-15η ημέρα επανέρχεστε κανονικά στις σεξουαλικές σας δραστηριότητές. Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα
 
Επικοινωνήστε και κλείστε ραντεβού για το ιατρείο της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς

 

 

Κλείστε ένα ραντεβού

  Ώρες που επιθυμείτε να σας τηλεφωνήσουμε