Ουρολόγος

Ουρολόγος

Η Ουρολογία είναι ο κλάδος της Ιατρικής επιστήμης που ασχολείται με το ουροποιογεννητικό σύστημα του ανθρώπου, δηλαδή χωρίζεται σε δύο τμήματα, το ένα αφορά το Ουρολογικό σύστημα ενώ το άλλο το γεννητικό.

Το ουρολογικό σύστημα περιλαμβάνει παθήσεις καλοήθεις ή κακοήθεις που αφορούν τους νεφρούς, τους ουρητήρες και την ουροδόχο κύστη τόσο στον άντρα όσο και στη γυναίκα. Στον άντρα περιλαμβάνονται και παθήσεις που αφορούν την ουρήθρα και τον προστάτη αδένα.

Στο γεννητικό σύστημα η Ουρολογία εμπεριέχει την υποεξειδίκευση η οποία ονομάζεται Ανδρολογία και έχει σχέση με τα αναπαραγωγικά όργανα του άντρα.

Η ειδικότητα της Ουρολογίας έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια ραγδαία και σε πάρα πολλά επίπεδα. Αναφερόμαστε τόσο στην γνώση όσο και στην εξέλιξη των σύγχρονων χειρουργικών τεχνικών αλλά και ιατρικών μηχανημάτων που αφορούν την ειδικότητα της ουρολογίας.

Το φάσμα που καλύπτει η ειδικότητα αυτή είναι ευρύτατο για αυτόν ακριβώς τον λόγο παραθέτουμε παρακάτω κάποιες από τις παθήσεις προς ενημέρωση του κοινού.

 • Λιθίαση του νεφρού ή και του ουρητήρα (πέτρες-κολικός νεφρού)
 • Φλεγμονές του νεφρού επί παραδείγματι πυελονεφρίτιδα
 • Καρκίνος του νεφρού
 • Καρκίνος της ουροδόχου κύστεως
 • Ουρολοιμώξεις της ουροδόχο κύστεως – κυστίτιδα
 • Ακράτεια ούρων
 • Καλοήθης υπερπλασία του προστάτη αδένα (διόγκωση του προστάτη)
 • Καρκίνος του προστάτη αδένα
 • Φλεγμονές του προστάτη αδένα όπως για παράδειγμα προστατίτιδα
 • Φλεγμονές της ανδρικής ουρήθρας όπως η ουρηθρίτιδα
 • Παθήσεις του πέους όπως η φίμωση, ο βραχύς χαλινός, οι κάμψεις του πέους, ο υποσπαδίας, οι φλεγμονές όπως για παράδειγμα είναι η βαλανίτιδα και η βαλανοποσθίτιδα, τα κονδυλώματα, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και άλλα
 • Παθήσεις των όρχεων όπως ο  καρκίνος,  η κιρσοκήλη, συστροφή του όρχεως, ανελκόμενος και έκτοπος όρχης, κρυψορχία και άλλα
 • Φλεγμονές στους όρχεις όπως η ορχίτιδα, φλεγμονές στην επιδιδυμίδα όπως η επιδιδυμίτιδα ή και στα δύο όργανα η ορχεοεπιδιδυμίτιδα
 • Ανδρική υπογονιμότητα
 • Στυτική δυσλειτουργία

Πολλές από τις παραπάνω παθήσεις μπορούν να προληφθούν με την έγκαιρη προσέλευση στον ειδικό , οποίος θα ενημερώσει ή θα παρέμβει ανάλογα, έχοντας πάντα ως αρχή την άμεση αντιμετώπιση και θεραπεία του ασθενούς όπου αυτή χρειάζεται.

Ο κος Πέτρος Θάνος είναι ουρολόγος στην Θεσσαλονίκη. Πολλές παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος απαιτούν χειρουργική παρέμβαση την οποία αναλαμβάνει ο Δρ Πέτρος Θάνος και ως χειρουργός ουρολόγος Με την έμπειρη ομάδα και την καθοδήγηση του ουρολόγου , ο ασθενής μπορεί να επικεντρωθεί στην βελτίωση της υγείας του.

Το ουροποιογεννητικό σύστημα του ανθρώπου αποτελείται από τους νεφρούς, τους ουρητήρες , την ουροδόχο κύστη τον προστάτη αδένα την ουρήθρα , το πέος και τους όρχεις.

Πολλές παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος απαιτούν χειρουργική παρέμβαση την οποία αναλαμβάνει ο Δρ Πέτρος Θάνος με την έμπειρη ομάδα του αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές. Με την καθοδήγηση του ιατρού, ο ασθενής μπορεί να επικεντρωθεί στην βελτίωση της υγείας του.

Περισσότερα

Στην Χειρουργική αντιμετώπιση των ουρολογικών καρκίνων ο ουρολόγος ογκολόγος  είναι ιατρός με ειδική εκπαίδευση στη διάγνωση και θεραπεία των καρκίνων του ουροποιητικού συστήματος του άνδρα και της γυναίκας και των ανδρικών αναπαραγωγικών οργάνων. Στην Χειρουργική Ογκολογία περιλαμβάνονται όργανα όπως είναι η ουροδόχος κύστη, τα νεφρά, ο προστάτης, το πέος και οι όρχεις.

Περισσότερα

Ο ουρολόγος είναι ο ιατρός που ασχολείται με την σωστή λειτουργία του ουροποιογεννητικού συστήματος και αντιμετωπίζει τις παθήσεις του. 

Περισσότερα

Η Ουρολογία  επεκτείνεται και στο γεννητικό σύστημα του άνδρα και ονομάζεται Ανδρολογία. Ουρολόγος ο οποίος μπορεί να έχει εξειδίκευση και στην ανδρολογία. Ο κύριος Θάνος εκτός των άλλων στο ιατρείο του που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη Ως ουρολόγος, χειρούργος ουρολόγος αλλά και ως ανδρολόγος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ασχολείται Με τις παθήσεις αυτές.

Περισσότερα

 
Επικοινωνήστε και κλείστε ραντεβού για το ιατρείο της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς

 

Κλείστε ένα ραντεβού για τα Ιατρεία Θεσσαλονίκης και Κιλκίς 

  Ώρες που επιθυμείτε να σας τηλεφωνήσουμε