Κυστεοσκόπηση

Κυστεοσκόπηση

Η κυστεοσκόπηση αποτελεί μία από τις σημαντικότερες διαγνωστικές ουρολογικές εξετάσεις στον άνδρα αλλά και την γυναίκα.

Ο ουρολόγος κυστεοσκόπιο εισέρχεται δια της ουρήθρας στον άνδρα ή την γυναίκα και μ’ αυτόν τον τρόπο επισκοπείται η ουρήθρα, ο προστάτης (στον άνδρα) και φυσικά η ουροδόχος κύστη και κατ’ επέκταση όλα τα ανατομικά στοιχεία αυτής.

Αρχικά η κυστεοσκόπηση παρέχει απαντήσεις σε πάρα πολλά διαγνωστικά προβλήματα.

Ο ουρολόγος θα πρέπει  να προβεί στην  κυστεοσκόπηση για παράδειγμα στις περιπτώσεις εκείνες που υπάρχουν υποτροπιάζουσες ,συχνές λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος ,ουρολοιμώξεις , αίμα στα ούρα, αιματουρία, απώλεια του ελέγχου της κύστης, επώδυνη ούρηση, χρόνιο πυελικό άλγος, διαταραχές της ούρησης, υπερπλασία του προστάτη, λιθίαση κτλ.

Αρχικά αποτελεί το εργαλείο επισκόπησης κι ελέγχου σ ένα καρκίνωμα, όγκο, μάζα ,θήλωμα στην κύστη, ενώ η απόλυτη ένδειξη για να διενεργηθεί η κυστεοσκόπηση είναι η αιματουρία.

Η αιματουρία

Η αιματουρία, μικροσκοπική ή μακροσκοπική μπορεί να συνδυάζεται ή να συνοδεύει επώδυνες καταστάσεις, όπως ο κωλικός του νεφρού

Συμπτώματα

Υπερηβικός πόνος

Επώδυνη συχνουρία της λιθίασης της κύστης

Επώδυνη αιματουρία ή χωρίς συμπτώματα

Επίσης εκείνο που αποτελεί κανόνα άνευ εξαιρέσεων σε περιπτώσεις αιματουρίας, είναι η επιτακτική ανάγκη του κλινικού και εργαστηριακού ελέγχου του ασθενή, για τον αποκλεισμό δυσάρεστων παθολογικών καταστάσεων ή για τον εντοπισμό και την έγκαιρη αντιμετώπισή τους .

 

Δείτε επίσης Θεραπεία με Κρουστικά κύματα σε

Κρουστικά κύματα

Στυτική δυσλειτουργία 

Θεραπεία της Προστατίτιδας 

Πρόωρη εκσπερμάτιση

Κάμψεις πέους 

Κρουστικά κύματα φυσιοθεραπεία

 

Ραντεβού στα Ιατρεία μας

    Ώρες που επιθυμείτε να σας τηλεφωνήσουμε

    Leave a reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.