Κακάο

Μια ιδιαίτερα «γλυκιά» μελέτη κατέληξε στο γεγονός ότι η καθημερινή κατανάλωση περίπου 40-45 γραμμαρίων μαύρης σοκολάτας μείωσε τα επίπεδα της #κορτιζόλης η οποία και είναι η ορμόνη του #stress, άγχος (Το στρες έχει συνδεθεί με έναν «αργό» μεταβολισμό). Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι ορισμένες ενώσεις της σοκολάτας, όπως είναι η καφεΐνη και η θεοβρωμίνη, μπορεί να είναι υπεύθυνες στο θέμα του άγχους.
Μελέτες και εργασίες της Ιατρικής-Παθολογίας έδειξαν πως ενήλικες που κατανάλωναν μέτρια ποσότητα μαύρης σοκολάτας τακτικά ήταν λεπτότεροι από εκείνους που δεν το έκαναν, αν και κατανάλωναν στο σύνολο περισσότερες θερμίδες και ασκούνταν το ίδιο.

Συμβουλή διατροφής • κακάο – πολλές έρευνες έχουν συνδέσει την κατανάλωση της πικρής μαύρης σοκολάτας με την έκκριση των ενδορφινών και της σεροτονίνης, δηλαδή των φυσικών παυσίπονων και αντικαταθλιπτικών ουσιών του οργανισμού

Πηγή Βικιπαίδεια  Η Βικιπαίδεια ή Wikipedia είναι ένα συλλογικό εγκυκλοπαιδικό εγχείρημα που έχει συσταθεί στο Διαδίκτυο, παγκόσμιο, πολύγλωσσο, που λειτουργεί με την αρχή του wiki. Η Βικιπαίδεια έχει ως στόχο να παρέχει ελεύθερα επαναχρησιμοποιήσιμο περιεχόμενο, με αντικειμενικά και επαληθεύσιμα στοιχεία, που ο καθένας μπορεί να τροποποιήσει και να βελτιώσει. Το έργο ορίζεται από τις ιδρυτικές αρχές. Το περιεχόμενό του είναι υπό την άδεια Creative Commons BY-SA και μπορεί να αντιγραφεί και να επαναχρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο της ίδιας άδειας – ακόμα και για εμπορικούς σκοπούς – με την επιφύλαξη της συμμόρφωσης με τους όρους της άδειας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

A WordPress.com Website.

ΠΑΝΩ ↑