Οι όγκοι των όρχεων

–   Οι όγκοι των όρχεων είναι συχνότεροι στις ηλικίες από περίπου 15 έως 35 χρόνων. 

–   Κάθε ανώδυνη διόγκωση του όρχι θα πρέπει να εκλαμβάνεται και να ερευνάται ως όγκος μέχρις ότου αποδειχθεί κάτι διαφορετικό. 

–   Όλοι οι νέοι άνδρες θα πρέπει να μάθουν να αυτοεξετάζονται.

Ασθενείς που χειρουργήθηκαν για κρυψορχία, πρέπει να αυτοεξετάζονται  πιο περιοδικά, για την έγκαιρη αποκάλυψη όγκου στον όρχι. Η εγχείρηση δεν τους προστατεύει από τον κίνδυνο αυτό.

Άτομα με κρυψορχία είτε χειρουργήθηκαν είτε όχι παρουσιάζουν τουλάχιστον από 3 έως και 14 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης καρκινώματος στον όρχι από ότι τα φυσιολογικά άτομα. Αυτό σημαίνει πως η κρυψορχία θα πρέπει οπωσδήποτε να χειρουργείται με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του όγκου.

Συνήθως οι όγκοι των όρχεων εμφανίζονται ως  ανώδυνες διογκώσεις, που αφορούν ένα τμήμα ή το σύνολο του όρχι και γίνονται αντιληπτές από τον ίδιο τον ασθενή, γι΄ αυτό και συνιστάται σε νεαρούς ενήλικες η αυτοεξέτασή τους, συστηματικά και περιοδικά.

 

ds00046_im00423_r7_testelumpsthu_jpg

Η πρώτη εργαστηριακή εξέταση που εφαρμόζεται είναι το υπερηχογράφημα , που προσδιορίζει τη θέση και τη φύση του όγκου και μας πληροφορεί και για τα παρακείμενα οργάνα.

Στο αίμα εξετάζονται και οι καρκινικοί δείκτες της Α-φετοπρωτεϊνης, της χοριακής γοναδοτροπίνης και της γαλακτικής διϋδρογενάσης. Με τη μελέτη των δεικτών μετά την ορχεκτομή, όπως και στην παρακολούθηση, εκτιμάται η ανταπόκριση στη θεραπεία ή η τυχόν υποτροπή του όγκου.

Η ριζική ορχεκτομή αποτελεί την άμεση θεραπεία, που γίνεται με υψηλή βουβωνική τομή, εξωτερίκευση  και αφαίρεση του όρχι. Αμέσως μετά την ορχεκτομή το παρασκεύασμα αποστέλλεται για ιστολογική εξέταση  οπότε και κρίνεται αν χρειάζεται περαιτέρω συμπληρωματική θεραπεία.

 

img_4243

Ιατρείο Αθήνας – Τηλ. επικοινωνίας για ραντεβού: 6976673977

• Ιατρείο Θεσσαλονίκης – Τηλ. επικοινωνίας για ραντεβού: 2310278229

• Τηλεφωνείτε καθημερινά 9:00 με 21:00

• Δείτε επίσης Σύντομο Βιογραφικό & Υπηρεσίες

Blogs : Androplan Ανδρολογικές Παθήσεις , Ουρολογικά & Ανδρολογικά θέματα

• Green light laser στον προστάτη αδένα

• Η στυτική δυσλειτουργία στους νέους άντρες

• Στυτική δυσλειτουργία

• Έγχρωμο Doppler στην εκτίμηση του προστάτη και της σεξουαλικής λειτουργίας

img_4062

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

A WordPress.com Website.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: