Τί είναι η φίμωση πέους

Τί είναι η φίμωση πέους

Δεν είναι εφικτή η Φίμωση είναι η αποκάλυψη της βαλάνου έλκοντας προς τα πίσω την ακροποσθία (δηλαδή δεν αποκαλύπτεται το «κεφαλάκι» του πέους) λόγω στένωσης. 

Ποια είναι τα αίτια που προκαλούν τη φίμωση πέους;

Μολύνσεις

Φλεγμονές

Η φίμωση μπορεί να εμφανισθεί και μετά από κάποιους άλλους τύπους χρονίων φλεγμονών όπως για παράδειγμα είναι η βαλανοποσθίτιδα , οι επαναλαμβανόμενοι καθετηριασμοί ή και η βίαιη κατάσπαση προς τα κάτω της ακροποσθίας.

Η φίμωση πέους μπορεί επίσης να εμφανισθεί σε διαβητικούς ασθενείς συνήθως όταν δεν αντιμετωπίζεται ο σακχαρώδης διαβήτης και αυτό λόγω της παρουσίας γλυκόζης στα ούρα όπου και επιμολύνεται η ακροποσθία.

Έχουν γίνει αναφορές, ως αίτιο πρόκλησης της φίμωσης, ο ασυνήθιστος τρόπος αυνανισμού, όπως για παράδειγμα η τριβή του πέους στο στρώμα του κρεβατιού.

Πότε πρέπει να γίνεται η περιτομή;

Θρησκευτικοί ή πολιτισμικοί λόγοι

Φίμωση ή και αδυναμία,δυσκολία κατάσπασης του δέρματος προς τα κάτω

Υποτροπιάζουσα βαλανίτιδα / βαλανοποσθίτιδα ,παθήσεις της ακροποσθίας,του δέρματος του πέους ή και της βαλάνου

Ξηρωτική αποφρακτική βαλανίτιδα,σκληρυντικός λειχήνας, χρόνια φλεγμονή του δέρματος του πέους

Παραφίμωση

Παθήσεις της ακροποσθίας

Αποκατάσταση – Περιτομή

Η περιτομή αποτελεί τον ενδεδειγμένο τρόπο αποκατάστασης της φίμωσης. Ο άντρας προσέρχεται στην κλινική και υπό τοπική αναισθησία υποβάλλεται στην άμεση αποκατάσταση του προβλήματος της φίμωσης.

Υπάρχουν δύο τρόποι αποκατάστασης, ο ένας αφορά την κλασική χειρουργική μέθοδο δηλαδή με νυστέρι και ο δεύτερος με την χρήση Laser.

Ο χρόνος παραμονής στην κλινική είναι πάρα πολύ μικρός και η διαδικασία  είναι ανώδυνη και αναίμακτη. Ο άντρας μπορεί να φύγει και να συνεχίσει άμεσα τις δραστηριότητές του. Η αποκατάσταση διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

LASER C-LAS τελευταίας τεχνολογίας με οπτική ίνα

 

Φίμωση και περιτομή με Laser
LASER C-LAS τελευταίας τεχνολογίας με οπτική ίνα

 

Στην εικόνα σας παρουσιάζουμε την συσκευή Laser C-LAS του Γερμανικού οίκου A.R.C τελευταίας τεχνολογίας με οπτική ίνα. Ουσιαστικά στην άκρη του βραχίονα της συσκευής καταλήγει ένα "στυλό" ακριβώς όπως γράφουμε σε μία δική μας σελίδα ένα κείμενο.

 

 

 


Δηλαδή μία τομή με την οπτική ίνα αυτού του Laser έχει απόλυτη ακρίβεια διότι "κόβει" σταδιακά σε επίπεδο χιλιοστού.

Επίσης συγχρόνως η οπτική ίνα κάνει και αιμόσταση. Έτσι λοιπόν το αποτέλεσμα είναι άριστο, μία ανώδυνη διαδικασία και αναίμακτη.

 

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.