Έγχρωμο Doppler στην εκτίμηση του προστάτη και της σεξουαλικής λειτουργίας

Έγχρωμο Doppler στην εκτίμηση του προστάτη και της σεξουαλικής λειτουργίας

Έγχρωμο Doppler στον προστάτη αδένα είναι γνωστό ότι όταν δημιουργείται ένα καρκίνωμα υποστηρίζεται συνήθως κι από ένα δίκτυο νεόπλαστων αγγείων.

Το έγχρωμο διορθικό Doppler μπορεί να εντοπίσει τις περιοχές αυτές σε αντίθεση με τον απλό Gray scale διορθικό υπέρηχο.  Η σύγκριση των δύο διαγνωστικών μεθόδων αποδεικνύει την υπεροχή του έγχρωμου Doppler σε σχέση με την διορθική υπερηχογραφία TRUS σε ποσοστό που ξεπερνά το 31,03%. Το έγχρωμο Doppler μπορεί ν’ αποκαλύψει περιοχές ύποπτες, αυξημένης αιμάτωσης πέραν των φυσιολογικών κατά περιοχές στον προστάτη αδένα. Προτείνουμε, λοιπόν, την χρήση του έγχρωμου Doppler απ’ την στιγμή που διαφαίνεται να προσεγγίζει περισσότερο την εύστοχη από τις περιττές ή επαναλαμβανόμενες βιοψίες του προστάτη. Το γεγονός αυτό βοηθάει στην απόλυτα στοχευμένη βιοψία από τις περιοχές αυτές και μ’ αυτόν τον τρόπο είμαστε πιο ασφαλείς στην διάγνωσή μας.

 

Υπέρηχος πέους κι έγχρωμο δυναμικό Doppler πέους τα αίτια της στυτικής δυσλειτουργίας  μπορεί να είναι οργανικά ή ψυχογενή. Η μεγάλη πλειοψηφία περισσότερο από 85% των περιπτώσεων δυσλειτουργίας στύσης οφείλεται σε οργανικά αίτια, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά προβλήματα, τραύμα στη λεκάνη ή χειρουργική επέμβαση στο προστάτη, βλάβες στη σπονδυλική στήλη, φάρμακα, όπως κάποια αντιυπερτασικά , ορμονικά προβλήματα, αλκοολισμός κλπ.   Είναι σχεδόν αδύνατη η τελική διάγνωση της αιτιοπαθογένειας της στυτικής δυσλειτουργίας, ψυχογενής, νευρογενής – αγγειακής αιτιολογίας , εφ’ όσον δεν εκτελεσθεί ο έλεγχος της αγγειακής κατάστασης του πέους. Ακόμη κι ένα πλήρες κλινικο-εργαστηριακό ιστορικό με συνεκτίμηση του ορμονικού profil του ασθενούς δε δύναται να ξεκαθαρίσει απόλυτα το πρόβλημα.

Με τη βοήθεια του υπερηχοτομογραφικού ελέγχου απεικονίζονται οι ανατομικές δομές του πέους, όπως τα σηραγγώδη σώματα, η ουρήθρα και το σπογγιώδες σώμα καθώς και οι χιτώνες που περιβάλλουν τα στοιχεία αυτά. Κατά την εξέταση ο ασθενής είναι ήρεμος και το πέος σε χάλαση. Εντοπίζονται  τα ανατομικά στοιχεία και κατά πόσο οι δομές αυτές είναι φυσιολογικές ή παρουσιάζουν βλάβες, όπως για παράδειγμα η ινώδης πλάκα αν είναι ασβεστοποιημένη ή όχι κι ελέγχονται πιθανές φλεγμονές, ασυμμετρίες των σηραγγωδών σωμάτων και κακώσεις της ουρήθρας.

Το έγχρωμο Doppler πέους δίνει την απάντηση

Καθορίζει αν η στυτική δυσλειτουργία οφείλεται σε οργανικά αίτια αφού υπολογίζει με μεγάλη ακρίβεια την αρτηριακή και φλεβική επάρκεια ή ανεπάρκεια αντίστοιχα , την μέγιστη συστολική πίεση (PSV),την τελοδιαστολική πίεση (EDV), τον δείκτη RI (resistive index), την διάμετρο των σηραγγωδών αρτηριών του πέους καθώς και την μεταβολή των σηραγγωδών σωμάτων πριν και κατά την στύση. Έτσι, λοιπόν, η εξέταση με έγχρωμο δυναμικό Doppler δίνει άμεση απάντηση στον ερώτημα αν υπάρχει οργανικό ή ψυχολογικό πρόβλημα στο πρόβλημα της στύσης.

Δείτε τις Ιατρικές Υπηρεσίες μας http://bit.ly/2mXaL8B

Δείτε επίσης Σύντομο βιογραφικό σημείωμα short cv profile

Το ανοσοποιητικό σύστημα ενός οργανισμού είναι σύστημα οργάνων και βιολογικών μηχανισμών υπεύθυνο για την άμυνά του. Αποτελείται από πολλά διαφορετικά όργανα και ιστούς. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι ο μυελός των οστών και οθύμος αδένας. Σε αυτά δημιουργούνται και αναπτύσσονται τα ειδικά κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Στην κατάθλιψη ή το έντονο stress καλό είναι να αποφεύγονται η καφεΐνη, το κάπνισμα, οι λιπαρές τροφές και η ζάχαρη

pexels-photo-279470.jpeg