Καρκίνος ουροδόχου κύστης

Καρκίνος ουροδόχου κύστης

Οι όγκοι της ουροδόχου κύστης, Καρκίνος ουροδόχου κύστης είναι συνήθως κακοήθεις και προέρχονται από το επιθήλιο του βλεννογόνου, είναι η δεύτεροι σε συχνότητα μετά τον καρκίνο του προστάτη.

Οι καπνιστές παρουσιάζουν στο πενταπλάσιο την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου στην ουροδόχο κύστη όπως και τον κίνδυνο των υποτροπών, που χαρακτηρίζουν τους όγκους αυτούς, σε σύγκριση με τους μη καπνιστές. Δείτε επίσης την εκπομπή Υγεία και ευ ζειν

Συμπτώματα

Το κυρίως σύμπτωμα των όγκων της κύστης είναι στην πλειονότητα των περιπτώσεων η ανώδυνη ολική αιματουρία, ενώ μπορεί να εκδηλώνονται και με ερεθιστικά από την κύστη συμπτώματα όπως είναι η συχνουρία, το άλγος στην ούρηση, η επιτακτική ούρηση και άλλα.

Αιματουρία μακροσκοπική και μικροσκοπική

Στην αιματουρία υπάρχει πρόσμιξη των ούρων με αίμα και αυτό μπορεί να είναι εμφανές είτε από το χρώμα τους, όταν αυτό είναι κόκκινο σε διάφορες αποχρώσεις, οπότε η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως μακροσκοπική είτε όταν τα ερυθρά  αιμοσφαίρια ανευρίσκονται στο ίζημα των ούρων μικροσκοπική.

Η διάγνωση

jjjjΚαρκίνος ουροδόχου κύστης
Καρκίνος ουροδόχου κύστης

Η διάγνωση στηρίζεται στο ιστορικό και τα συμπτώματα, την εξέταση των ούρων που θα δείξει την αιματουρία, τον υπερηχοτομογραφικό έλεγχο της κύστης, των νεφρών ή και την ενδοφλέβια ουρογραφία.

Η κυστεοσκόπηση επιβεβαιώνει την παρουσία του όγκου και προσδιορίζει τα χαρακτηριστικά της μορφολογίας του. Μετά την διάγνωση του όγκου, ακολουθεί η διουρηθρική αφαίρεση και η βιοψία του. Δείτε επίσης την εκπομπή Υγεία και ευ ζειν

Επικοινωνήστε μαζί μας

  • Ιατρείο Θεσσαλονίκης – Τηλ. 2310278229
  • Ιατρείο Αθήνας – Τηλ. 6976673977

e-mail: huot.surgeons@gmail.com

            https://www.instagram.com/petros_thanos/   0