Φλεγμονές πέους, βαλανίτιδα και βαλανοποσθίτιδα

Φλεγμονές πέους, βαλανίτιδα και βαλανοποσθίτιδα

Η βαλανίτιδα είναι η φλεγμονή της βαλάνου και η βαλανοποσθίτιδα η φλεγμονή της βαλάνου αλλά και της πόσθης του πέους.Αυτές οι δύο καταστάσεις θεωρούνται υπεύθυνες όσον αφορά τη δημιουργία της φίμωσης

Ποια είναι όμως τα αίτια;

Οι καταστάσεις αυτές των φλεγμονών του πέους όπως είναι η βαλανίτιδα και η βαλανοποσθίτιδα προκαλούνται συνήθως λόγω κακής υγιεινής της περιοχής και συνήθως στους μη περιτμημένους , δηλαδή σε όσους δεν έχουν υποστεί περιτομή.

Η φλεγμονή οφείλεται σε λοιμώξεις της περιοχής , σε χρήση σκληρών σαπουνιών ή ακόμα και σε μη σωστό "ξέπλυμα" της περιοχής.Υπάρχουν επίσης αρκετές παθήσεις που μπορούν να προκαλέσουν τη βαλανίτιδα και τη βαλανοποσθίτιδα όπως η αντιδραστική αρθρίτιδα,ο σκληρυντικός ατροφικός λειχήνας,ο σακχαρώδης διαβήτης και άλλα.

Τα συμπτώματα μπορεί να είναι η ερυθρότητα στην ακροποσθία αλλά και τη βάλανο ,διάφορα εξανθήματα κυρίως στη βάλανο ,η δυσάρεστη οσμή,ο πόνος του πέους ,της βαλάνου ή και της ακροποσθίας και λοιπά.

Η θεραπεία είναι αιτιολογική δηλαδή αναλόγως του αιτίου που την προκάλεσε.Για παράδειγμα μπορεί να χορηγηθεί αντιβίωση ή και ανάλογες αλοιφές. Σε κάποιες περιπτώσεις η περιτομή θα μπορούσε να προταθεί ως λύση.