Καρκίνος προστάτη θεραπεία

Καρκίνος προστάτη θεραπεία

Οι τρόποι προσέγγισης του οργάνου μπορεί να είναι λαπαροσκοπικά, ρομποτικά, υπερηβικά ή περινεϊκά. Και στις τέσσερις τεχνικές  στόχος είναι η αφαίρεση του προστάτη αδένα μετά των στοιχείων του, δηλαδή μαζί με τους εκσπερματιστικούς πόρους  τις σπερματοδόχες κύστεις και λυκήθους. Στην Χειρουργική θεραπεία καρκίνου του προστάτη κσι στις περισσότερες των περιπτώσεων διενεργείται και αφαίρεση των επιχώριων λεμφογαγγλίων, που βρίσκονται στο θυροειδή βόθρο.

Λαπαροσκοπική ριζική προστατεκτομή

Κατά τη  λαπαροσκοπική ριζική προστατεκτομή διενεργούνται τέσσερις μικρές τομές στην κοιλιακή χώρα μέσω των οποίων εισέρχονται τα εργαλεία του λαπαροσκοπίου. Στη συνέχεια τα υπόλοιπα λαπαροσκοπικά εργαλεία εισέρχονται από τις υπόλοιπες μικρές τομές που έχουν διενεργηθεί κι έτσι πραγματοποιείται η λαπαροσκοπική επέμβαση.

Υποβοηθούμενη από υπολογιστή συσκευή,  ρομποτική χειρουργική

Η χειρουργική προσέγγιση διενεργείται με τη βοήθεια υπολογιστή γνωστή και ως ρομποτική χειρουργική και θεωρείται ως η εξέλιξη της λαπαροσκοπικής πράξης. Τα χειρουργικά εργαλεία εισάγονται δια μέσω διαφόρων μικρών τομών στην κοιλιά (όπως λαπαροσκοπικά) ενώ ο Ουρολόγος έχει οπτική εικόνα από το monitor.

Επίσης δείτε περισσότερα Ρομποτική Χειρουργική στον καρκίνο του προστάτη αδένα

Τα πλεονεκτήματα

Σε σχέση με την ανοικτή προσέγγιση, είναι οι μικρότερες τομές, ελάχιστος πόνος, λιγότερη αιμορραγία, μικρότερος κίνδυνος λοίμωξης, ταχύτερη επούλωση του τραύματος και ανάρρωση καθώς και μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο.

Περινεϊκή ριζική προστατεκτομή

Ωστόσο αποτέλεσε την πρώτη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε με σκοπό την αφαίρεση του προστάτη αδένα ως θεραπεία κατά του καρκίνου του.

Ριζική προστατεκτομή με τη σύγχρονη διατήρηση του αγγειονευρώδους δεματίου
Nerve Sparing Radical Prostatectomy

Ο πρώτος που εφήρμοσε την τεχνική αυτή είναι ο εν ζωή Καθηγητής Dr. Patrick Walsh (University Distinguished Service Professor of Urology, Johns Hopkins Medical Institutions). Με βάση αυτήν την παρατήρηση ο Walsh προσπάθησε και τελικά εφήρμοσε το 1982 το διαχωρισμό αυτών των νεύρων αλλά και αγγείων στον πρώτο ασθενή Bob Hastings, ο οποίος ήταν τότε 52 χρονών.

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Η Ρομποτική χειρουργική αποτελεί την εξέλιξη και δεν έχει καμία σχέση με τις ανοικτές επεμβάσεις ειδικά στην Ουρολογία

Σύγκριση με την παραδοσιακή χειρουργική πράξη

Η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική και η μη επανδρωμένη χειρουργική.

Ως αποτέλεσμα υπάρχει μειωμένη διάρκεια παραμονής στο νοσοκομείο, μειωμένη απώλεια αίματος, ως καθόλου, μεταγγίσεων και χρήσης παυσίπονων.

Η παραδοσιακή χειρουργική

- Έχει περιορισμένη πρόσβαση στη χειρουργική περιοχή

- Γενικά μεγάλο χρόνο αποκατάστασης

- πολλές ώρες επέμβασης

- Επίσης απώλεια αίματος

- χειρουργικές ουλές και σημάδια

 

Η ομάδα μας, εφαρμόζει την Ρομποτική Χειρουργική στην Α’ Ουρολογική Κλινική στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

 

 

Δείτε επίσης Θεραπεία με Κρουστικά κύματα σε

Κρουστικά κύματα

Στυτική δυσλειτουργία 

Θεραπεία της Προστατίτιδας 

Πρόωρη εκσπερμάτιση

Κάμψεις πέους 

Κρουστικά κύματα φυσιοθεραπεία

 

Ραντεβού στα Ιατρεία μας

    Ώρες που επιθυμείτε να σας τηλεφωνήσουμε

     

    Leave a reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.