5 φυσικές θεραπείες για την ανικανότητα: Μην χάνετε την ελπίδα!

5 φυσικές θεραπείες για την ανικανότητα: Μην χάνετε την ελπίδα!

Η ανικανότητα, που ονομάζεται επίσης στυτική δυσλειτουργία (ED), μπορεί να είναι ένα πολύ σοβαρό και απογοητευτικό πρόβλημα. Μερικοί άνδρες είναι σε θέση να επιτύχουν μια καλή στύση αλλά δεν είναι σε θέση και να την διατηρήσουν ενώ σε κάποιες περιπτώσεις άλλοι άντρες δεν μπορούν να την επιτύχουν καθόλου.

Οι αιτίες της στυτικής δυσλειτουργίας θα πρέπει να αναζητηθούν από τον ουρολόγο ανδρολόγο και μπορεί να είναι ψυχολογικές ή οργανικού τύπου. Ευτυχώς, υπάρχουν φυσικές θεραπείες για την στυτική δυσλειτουργία που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Εάν η στυτική δυσλειτουργία επηρεάζει εσάς ή κάποιον που αγαπάτε, μην χάνετε την ελπίδα. Μπορεί να υποφέρετε από ένα ιατρικό ή συναισθηματικό ζήτημα που προκαλεί χαμηλή λίμπιντο ή ανικανότητα - ενδεχομένως να παρεμβαίνει στην εμπιστοσύνη και τη σχέση σας.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες για το πρόβλημα που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιστροφή αυτού του προβλήματος στους περισσότερους άνδρες. Περίπου το 70% των περιπτώσεων επιλύονται με φυσικό τρόπο και μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της σεξουαλικής σας υγείας.

 

Πόσο συχνή είναι η ανικανότητα, στυτική δυσλειτουργία;

 

Σύμφωνα με τα ευρήματα αρκετών μελετών, η συνολική επικράτηση στους άνδρες ηλικίας 40-70 ετών είναι περίπου 52% ( περίπου στο 30% όλων των ανδρών ηλικίας 18-60 ετών). Σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των ατόμων άνω των 40 εμφανίζουν συμπτώματα στυτικής δυσλειτουργίας κάποια στιγμή. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η έρευνα αποδεικνύει ότι η ανικανότητα αυξάνεται όλο και περισσότερο με την ηλικία.

Περίπου το 40% των ανδρών στις ηλικίες των 40 ετών εμφανίζουν σεξουαλική δυσλειτουργία ενώ κάθε χρόνο περισσότερες από 617.000 νέες περιπτώσεις ανικανότητας εμφανίζονται μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

5 φυσικές θεραπείες, διατροφή για να βελτιώσετε τη λίμπιντο

 

Η παχυσαρκία, οι ανεπάρκειες θρεπτικών συστατικών και η κατανάλωση «φλεγμονωδών» λιπαρών τροφών μπορεί να αυξήσουν τις πιθανότητες ανικανότητας, στυτικής δυσλειτουργίας.

Τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιστροφή ορισμένων από αυτά τα προβλήματα και να προωθήσουν την καλύτερη κυκλοφορία, την υγεία της καρδιάς και ακόμη και την ψυχική ευημερία είναι:

- Διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες - Τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες όπως ξηροί καρποί, σπόροι, φρούτα και λαχανικά υποστηρίζουν τις ορμόνες και την αποτοξίνωση και μπορούν να βελτιώσουν την ανικανότητα.

- Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε - Μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνη Ε, όπως το φύτρο σιταριού και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, θα βοηθήσουν στη βελτίωση της ροής του αίματος.

- Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο - Οι σπόροι κολοκύθας, οι ηλιόσποροι, οι σπόροι chia, το βόειο κρέας, το αρνί και το σπανάκι είναι καλές πηγές ψευδαργύρου που βοηθούν στη βελτίωση της τεστοστερόνης.

- Ξηροί καρποί και σπόροι - Νεροκάρδαμο και σουσάμι - Και οι δύο μπορούν να βελτιώσουν τη λίμπιντο, οπότε προσπαθήστε να καταναλώνετε από λίγο κάθε μέρα.

- Ξηροί καρποί Βραζιλίας - Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σελήνιο, γεγονός που παίζει ρόλο στη διατήρηση υγιών επιπέδων τεστοστερόνης.

 

Τα παρακάτω τρόφιμα ενδέχεται να επιδεινώσουν τα συμπτώματα της ανικανότητας, στυτικής δυσλειτουργίας, αυξάνοντας το συναισθηματικό άγχος και το stress

 

Εξευγενισμένα φυτικά έλαια - Αυτά αυξάνουν τη φλεγμονή και μπορούν να επιδεινώσουν τις υποκείμενες αιτίες ανικανότητας.

Τρανς, τροποποιημένα λίπη - Τα υδρογονωμένα λίπη που βρίσκονται σε τηγανητά, γρήγορα ή συσκευασμένα τρόφιμα αυξάνουν τη φλεγμονή. Αυτή η φλεγμονή μπορεί να επηρεάσει τις υποκείμενες αιτίες ανικανότητας.

Συσκευασμένα, συνθετικά τρόφιμα - Οι χημικές ουσίες σε αυτά τα τρόφιμα μπορεί να επηρεάσουν τη σεξουαλική απόδοση.

Πάρα πολλή καφεΐνη - Η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική απόδοση.

Πάρα πολύ αλκοόλ - Πάρα πολύ αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει κόπωση, να αυξήσει το άγχος ή την κατάθλιψη και να παρεμποδίσει την ορμονική ισορροπία.

Σε κάθε περίπτωση συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας

Πηγή Dr.Axe

 

Μιλήστε για το πρόβλημά σας

Επικοινωνήστε μαζί μας

  • Ιατρείο Θεσσαλονίκης – Τηλ. 2310278229 – Κιν. 6976673977

e-mail: huot.surgeons@gmail.com

            https://www.instagram.com/petros_thanos/   0