Η διατροφή στην καρδιοπάθεια

Η διατροφή στην καρδιοπάθεια

• Άνθρωποι οι οποίοι πάσχουν από ασθένειες της καρδιάς, κάποιου τύπου καρδιοπάθεια όπως πχ στεφανιαία νόσο ή έχουν υποστεί επέμβαση ανοικτής καρδιάς θα πρέπει, φυσικά με τις συμβουλές του καρδιολόγου τους, να προσέχουν τον τρόπο ζωής τους και ειδικότερα την διατροφή τους όπως ενημερώνουν οι καρδιολόγοι

• Θα πρέπει να αποφεύγουν το άγχος και stress, να προσέχουν οτιδήποτε ανεβάζει την πίεση όπως πχ το αλάτι και ο καφές. Αποφυγή λιπαρών φαγητών, θέλει ελαφρά διατροφή. Σαλάτες και φρούτα, ψάρια και οτιδήποτε έχει ω3 λιπαρά.

• Άσκηση, γυμναστική, διακοπή καπνίσματος

• Καλή παρέα και πολύ αγάπη

Πηγή Βικιπαίδεια  Η Βικιπαίδεια ή Wikipedia είναι ένα συλλογικό εγκυκλοπαιδικό εγχείρημα που έχει συσταθεί στο Διαδίκτυο, παγκόσμιο, πολύγλωσσο, που λειτουργεί με την αρχή του wiki. Η Βικιπαίδεια έχει ως στόχο να παρέχει ελεύθερα επαναχρησιμοποιήσιμο περιεχόμενο, με αντικειμενικά και επαληθεύσιμα στοιχεία, που ο καθένας μπορεί να τροποποιήσει και να βελτιώσει. Το έργο ορίζεται από τις ιδρυτικές αρχές. Το περιεχόμενό του είναι υπό την άδεια Creative Commons BY-SA και μπορεί να αντιγραφεί και να επαναχρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο της ίδιας άδειας - ακόμα και για εμπορικούς σκοπούς - με την επιφύλαξη της συμμόρφωσης με τους όρους της άδειας.