Φυσική διατροφή superfoods και υγεία

✔️ Η συχνή και λογική κατανάλωση ξηρών καρπών έχει αποδειχθεί ότι δεν αυξάνει το σωματικό βάρος

Οι ξηροί καρποί κυρίως τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα φουντούκια και τα φιστίκια, είναι μια κατηγορία τροφίμων που προσφέρουν στον οργανισμό μας ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.Μικρή ποσότητα ξηρών καρπών τροφοδοτεί τον οργανισμό μας με μεγάλες ποσότητες ενέργειας, ακόρεστων λιπαρών οξέων (Ω - 3 και Ω-6), φυτικών πρωτεϊνών, αντιοξειδωτικών (α-τοκοφερόλη), βιταμινών Β, βιταμίνη Ε, Δείτε επίσης τις ευεργετικές ιδιότητες της βιταμίνης Ε  Κοκτέιλ φυσικής διατροφής πλούσιας σε βιταμίνη Ε, info pollencran-argi plus βιταμίνη Κ ,ανόργανων συστατικών (ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο και χαλκό), φυτικών ινών, πολυφαινόλες, αργινίνη και τανίνες. Επίσης σελήνιο και ψευδάργυρο βασικά στοιχεία στην λειτουργία του προστάτη αδένα.Η κατανάλωσή τους προσφέρει:

✔️ Μείωση της LDL χοληστερόλης σε ποσοστό (8-12%) και αύξηση της HDL χοληστερόλης σε ποσοστό (6-12%).

✔️ Μείωση κατά 10,2% κατά μέσο όρο το επίπεδο των τριγλυκεριδίων.

✔️ Βελτίωση λειτουργίας και φυσικής κατάστασης των αρτηριών της καρδιάς. Οι ξηροί καρποί είναι ιδιαίτερα πλούσιοι σε αργινίνη, ένα αμινοξύ απαραίτητο για να παραχθεί μονοξείδιο του αζώτου, το οποίο βοηθά τις αρτηρίες να διασταλούν μειώνοντας τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο σε ποσοστό 30-50%.

✔️ Προστασία από την εμφάνιση του διαβήτη τύπου ΙΙ.

✔️ Βελτίωση λειτουργίας του εντέρου.

✔️ Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

✔️ Αντικαρκινική προστασία.

Η Ευρωπαϊκή Προοπτική Μελέτη για τον Καρκίνο και τη Διατροφή διαπίστωσε ότι όσο περισσότερους ξηρούς καρπούς κατανάλωναν οι γυναίκες τόσο χαμηλότερος ήταν ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του εντέρου. Η συχνή και λογική κατανάλωση ξηρών καρπών έχει αποδειχθεί ότι δεν αυξάνει το σωματικό βάρος.Η περιοχή της Ελλάδος με τη μεγαλύτερη παραγωγή ξηρών καρπών είναι η κεντρική Ελλάδα κυρίως οι νομοί Φθιώτιδας, Μαγνησίας, Λάρισας και Ημαθίας.

✔️ Δείτε επίσης τις ευεργετικές ιδιότητες της βιταμίνης Ε  Κοκτέιλ φυσικής διατροφής πλούσιας σε βιταμίνη Ε, info pollencran-argi plus Δύο υπέροχα κοκτέιλ, το ένα έχει ως βάση τα κράνμπερι-cranberry, αποτελεσματικό σε ουρολοιμώξεις και προστατίτιδα κ.α και το δεύτερο σπόρους και ξηρούς καρπούς όπως είναι το σουσάμι, το φαγόπυρο, το τζίντζερ για ανδρολογικά προβλήματα και άλλα. Βελτίωση του ανοσοποιητικού, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αύξηση του μεταβολισμού, βελτίωση της υγείας, ενέργεια, απώλεια βάρους - Διατήρηση στο ψυγείο