Διατροφή προστάτης αδένας

Διατροφή προστάτης αδένας

Διατροφή προστάτης αδένας . Μια δίαιτα που διατηρεί τον προστάτη σας υγιή μοιάζει πολύ με μια δίαιτα που είναι καλή για τη γενική σας υγεία -ειδικά μια υγιεινή διατροφή για την καρδιά.

Διατροφή προστάτης αδένας

Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση λαχανικών, ορισμένων φρούτων και ψαριών μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από προβλήματα του προστάτη, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του προστάτη.

Η κατανάλωση αυτών των τροφών μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προστασία από ασθένειες όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης.

Οι τροφές που μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία του προστάτη σας περιλαμβάνουν:

  • Σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, το λάχανο, το bok choy, το λάχανο, το κουνουπίδι και τα λαχανάκια Βρυξελλών.
  • Αυτά τα λαχανικά περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών, βιταμινών και μετάλλων.

Περιέχουν επίσης φυτοχημικά. Αυτές οι ενώσεις προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες που προκαλούνται από τις περιβαλλοντικές τοξίνες και τις φυσικές χημικές διεργασίες του σώματος.

  • Μούρα, όπως φράουλες, βατόμουρα, βατόμουρα και σμέουρα. Αυτά είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία είναι μόρια που μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σας να καταπολεμήσει τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες.

Αυτά τα μόρια συνδέονται με τη μείωση του καρκίνου, του διαβήτη και άλλων καταστάσεων υγείας.

  • Ψάρια, όπως ο σολομός, οι σαρδέλες, η ρέγγα, η πέστροφα και το σκουμπρί. Αυτά τα λιπαρά ψάρια περιέχουν υγιεινά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αυτά τα «καλά λιπαρά» δεν προκαλούν φλεγμονή όπως το λίπος από το κόκκινο κρέας.
  • Ντομάτες, που περιέχουν το ισχυρό αντιοξειδωτικό λυκοπένιο. Ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι το λυκοπένιο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρκίνου του προστάτη.

Το μαγείρεμα ντομάτας διευκολύνει τον οργανισμό να έχει πρόσβαση στο λυκοπένιο και να το στέλνει στον προστάτη. Ο πελτέ ντομάτας, η σάλτσα σπαγγέτι, οι λιαστές ντομάτες και ο χυμός ντομάτας είναι όλα καλές πηγές λυκοπενίου.

  • Πράσινο τσάι, το οποίο είναι καλή πηγή αντιοξειδωτικών.

Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι ειδικές ενώσεις στο πράσινο τσάι μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.

  • Όσπρια, όπως φασόλια, φιστίκια και φακές. Τα όσπρια περιέχουν φυτικές ενώσεις που ονομάζονται φυτοοιστρογόνα. Αυτές είναι ενώσεις που μπορεί να βοηθήσουν στη διακοπή της ανάπτυξης όγκου στον προστάτη.όγκου στον προστάτη.
Διατροφή προστάτης αδένας

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι υπάρχουν τροφές που πρέπει να τρώτε ή να πίνετε λιγότερο για να προστατεύσετε τον προστάτη σας.

Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Κόκκινο κρέας. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση κόκκινου κρέατος σε τακτική βάση μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Περιορίστε το βοδινό, το χοιρινό, το αρνί και τα επεξεργασμένα κρέατα όπως η Μπολόνια και τα χοτ ντογκ.
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα. Η τακτική κατανάλωση ή κατανάλωση γαλακτοκομικών έχει συνδεθεί με υψηλότερο κίνδυνο διόγκωσης του προστάτη.

Τρώγοντας περισσότερα λαχανικά, μούρα και ψάρια και καταναλώνοντας λιγότερο κόκκινο κρέας και γαλακτοκομικά, θα βοηθήσετε στην προστασία και την ενίσχυση του προστάτη σας καθώς και του υπόλοιπου σώματος σας.

 

Ανδρολογικά θέματα στο κανάλι μας

Ανδρολογικά θέματα