Κρουστικά κύματα φυσιοθεραπεία

Κρουστικά κύματα φυσιοθεραπεία

Η θεραπεία κρουστικών κυμάτων χρησιμοποιεί μια εξειδικευμένη συσκευή για την παροχή ακουστικής ενέργειας μέσω του δέρματος στο τραυματισμένο μέρος του σώματος. Κρουστικά κύματα φυσιοθεραπεία

Τα κρουστικά κύματα είναι μηχανικά και όχι ηλεκτρικά. Είναι ακουστικά, χαμηλής ενέργειας ηχητικά κύματα, τα οποία αυξάνουν τη ροή του αίματος στην τραυματισμένη περιοχή.

Τι κάνει η θεραπεία κρουστικών κυμάτων;

Αρχικά η θεραπεία κρουστικών κυμάτων είναι μια μη επεμβατική θεραπεία που διεγείρει τη φυσική διαδικασία επούλωσης του σώματος. Μπορεί για παράδειγμα να ανακουφίσει τον πόνο και να προωθήσει την επούλωση τραυματισμένων τενόντων, συνδέσμων και άλλων μαλακών ιστών. Αυτό το επιτυγχάνει απελευθερώνοντας αυξητικούς παράγοντες στον τραυματισμένο ιστό.

Λειτουργεί πραγματικά η θεραπεία κρουστικών κυμάτων;

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να λειτουργήσει η θεραπεία κρουστικών κυμάτων;

Αυτή η θεραπεία βοηθά όλους; Ναί. Στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία των ασθενών που χρησιμοποιούν αυτή τη θεραπεία έχουν απολαύσει αποτελέσματα. Σε κλινικές μελέτες, περίπου το 91% των ασθενών ανέφεραν επιτυχή αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του χρόνιου πόνου, της αύξησης της κινητικότητας και άλλων βελτιώσεων στην υγεία.

Είναι πολύ επώδυνη η θεραπεία κρουστικών κυμάτων;

Η θεραπεία κρουστικών κυμάτων είναι μια μη επεμβατική, μη χειρουργική θεραπεία,

Οι περισσότεροι ασθενείς λένε ότι αισθάνεται σαν μικροί παλμοί στο δέρμα.

Παρενέργειες θεραπείας κρουστικών κυμάτων

Μπορεί να παρατηρήσετε ελαφρούς μώλωπες ή περίεργες αισθήσεις στο σημείο όπου λάβατε θεραπεία. Ωστόσο, αυτό το αποτέλεσμα πρέπει να περιορίζεται σε μούδιασμα και ήπιο πρήξιμο καθώς η περιοχή επουλώνεται. Επίσης οι πιο σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες δεν είναι φυσιολογικές και θα πρέπει να αναφέρονται στον γιατρό σας

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε shockwave

Γενικά, 3-5 συνεδρίες είναι απαραίτητες σε εβδομαδιαία διαστήματα. Ρωτήστε τον γιατρό ή τον θεραπευτή σας εάν η κατάστασή σας μπορεί να αντιμετωπιστεί με Shockwave Therapy και κάντε κράτηση για τις θεραπευτικές σας συνεδρίες σήμερα!

Αρχικά η θεραπεία κρουστικών κυμάτων διαρκεί περίπου 5-10 λεπτά. Γενικά κατά τη διάρκεια της συνεδρίας κρουστικών κυμάτων, ο φυσιοθεραπευτής σας θα προσαρμόσει την ένταση του μηχανήματος για να διασφαλίσει ότι ο τραυματισμένος ιστός λαμβάνει την απαιτούμενη ενέργεια/δοσολογία.

Είναι ασφαλές το κρουστικό κύμα

Αν και η θεραπεία κρουστικών κυμάτων είναι εξαιρετικά ασφαλής για τη συντριπτική πλειονότητα των ασθενών, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις όπου δεν συνιστούμε τη διαδικασία. Οι κύριες αντενδείξεις περιλαμβάνουν: Εγκυμοσύνη. Ορισμένες καρδιακές παθήσεις ή βηματοδότες..

Ο αριθμός των θεραπειών που χρειάζεστε θα εξαρτηθεί από τη σοβαρότητα του τραυματισμού σας και την πληγείσα περιοχή. Ο ποδίατρος σας θα σας δώσει μια καλύτερη εκτίμηση μετά την αξιολόγησή σας, αλλά γενικά, αυτό είναι μεταξύ 3-6 συνεδριών κρουστικού κύματος.

Παθήσεις που αφορούν κυρίως το μυοσκελετικό σύστημα όλο του σώματος όπως για παράδειγμα είναι οι μύες του αυχένα, της σπονδυλικής στήλης, των αρθρώσεων , της μέσης και τα λοιπά.

Επίσης λίπος διάλυση του τοπικού πάχους σε διάφορα σημεία του σώματος.

Τα κρουστικά κύματα προκαλούν επί του συγκεκριμένου οργάνου που μας ενδιαφέρει αύξηση της αιμάτωσης και της οξυγόνωσης, κάνει μαλάξεις και χαλαρώνει μέσω της χαμηλή συχνότητας που παρέχουν το μέγιστο αποτέλεσμα. Απευθύνεται για παράδειγμα σε προβλήματα της μέσης, των μυών δηλαδή που προκαλούν σπασμό και πόνο στην σπονδυλική στήλη καθώς και σε πάρα πολλά αλλά ανατομικά σημεία του σώματος.

Στο συγκεκριμένο μηχάνημα που διαθέτουμε υπάρχουν όλα τα ανάλογα προγράμματα που αφορούν τα συστήματα αυτά όπως φαίνονται και στις παρακάτω φωτογραφίες.

 

Κρουστικά κύματα σώματος μασάζ θεραπεία μυοχάλαση χαλάρωση

Κρουστικά κύματα σώματος μασάζ θεραπεία μυοχάλαση χαλάρωση

 

Λιποδιάλυση τοπικού πάχους

 

 

 

 

 

 

 

Λιποδιάλυση τοπικού πάχους

 

Δείτε επίσης Θεραπεία με Κρουστικά κύματα σε

Κρουστικά κύματα

Στυτική δυσλειτουργία 

Θεραπεία της Προστατίτιδας 

Πρόωρη εκσπερμάτιση

Κάμψεις πέους 

Κρουστικά κύματα φυσιοθεραπεία

 

Ραντεβού στα Ιατρεία μας

    Ώρες που επιθυμείτε να σας τηλεφωνήσουμε

     

    Η ομάδα μας, εφαρμόζει την Ρομποτική Χειρουργική στην Α’ Ουρολογική Κλινική στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης