Βιοψία προστάτη επανάληψη

Βιοψία προστάτη επανάληψη

Γενικά στις περιπτώσεις εκείνες όπου έχει προηγηθεί μία βοψία στον προστάτη συνέπεια μίας θετικής δακτυλικής εκτιμήσεις ή και αυξημένου PSA.
Ακόμα και αν η πρώτη βιοψία στον προστάτη δεν μας ξεκαθαρίζει την κακοήθεια για παράδειγμα ο παθολογοανατόμος μας δίνει ένα αποτέλεσμα PIN ή ASAP

Σε αυτές περιπτώσεις θα πρέπει να σκεφθεί ένας γιατρός τι θα πρέπει να κάνει έτσι ώστε να μην τους διαφύγει ένας καρκίνος του προστάτη.

Σημαντικό ρόλο φυσικά σε όλα αυτά παίζουν η δακτυλική εκτίμηση το ύψος του PSA και H ηλικία

Τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκαν κάποιες εξετάσεις όπως είναι η μαγνητική του προστάτη.

Μας δίνει βεβαίως πάρα πολλές πληροφορίες στο τι πρέπει να κάνουμε.

Παραταύτα η βιοψία του προστάτη δεν παύει να είναι η απόλυτη εξέταση για την εξακρίβωση και την επιβεβαίωση, την διάγνωση δηλαδή, ενός καρκινώματος στον προστάτη. Εφόσον υπάρχουν αμφιβολίες η βιοψία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές παγκοσμίως από τρεις έως έξι μήνες.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο καρκίνος του προστάτη είναι ένας πολύ ύπουλος καρκίνος ο οποίος εξελίσσεται βραδέως όμως μετά και μόλις περάσει την κάψα που τον περιβάλλει εξελίσσεται με μεγάλη ταχύτητα.

Ωστόσο αυτό σημαίνει πως ο γιατρός θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός σε όλες σου τις κινήσεις, όμως και ο ασθενής να είναι πολύ συγκεντρωμένος, ενημερωμένος πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Επίσης δεν Πρέπει να παραλείψουμε πως από τη στιγμή που προλάβουμε τον καρκίνο του προστάτη η θεραπεία είναι δεδομένη, ενώ οι χειρουργικές τεχνικές, οι σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές όπως είναι η ρομποτική ριζική προστατεκτομή προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα αν φανταστείτε πόσο ασθενής παραμένει το πολύ σε μία κλινική μόνο δύο μέρες και μετά εξέρχεται κανονικά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Δείτε επίσης

Επίσης

Κρουστικά κύματα

Στυτική δυσλειτουργία 

Θεραπεία της Προστατίτιδας 

Επίσης

Πρόωρη εκσπερμάτιση

Κάμψεις πέους 

Κρουστικά κύματα φυσιοθεραπεία

Ραντεβού στα Ιατρεία μας

    Ώρες που επιθυμείτε να σας τηλεφωνήσουμε