Διόγκωση προστάτη ρομποτική

Διόγκωση προστάτη ρομποτική – Ρομποτική Χειρουργική για Καλοήθη Υπερτροφία Προστάτη.

Γενικά πολλοί άνδρες με διευρυμένο προστάτη που προκαλείται από καλοήθη υπερπλασία του προστάτη αδένα BPH μπορούν να αντιμετωπιστούν με φάρμακα για τη συρρίκνωσή του ή τη βελτίωση της ροής των ούρων και της κένωσης της ουροδόχου κύστης.

ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΑΠΛΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΚΤΟΜΗ

Η απλή προστατεκτομή , Διόγκωση προστάτη ρομποτική ,είναι για παράδειγμα , μια χειρουργική θεραπεία για τη διαχείριση των συμπτωμάτων του ουροποιητικού που οφείλονται σε διόγκωση του προστάτη.

Αρχικά αυτά τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

* Ξύπνημα όλη τη νύχτα για ούρηση.

* Ανάγκη συχνής ούρησης κατά τη διάρκεια της ημέρας.

* Πρέπει να ουρήσετε επειγόντως.

* Μειωμένη ροή ούρων.

* Δυσκολία στην έναρξη της ούρησης.

* Διακοπή-έναρξη ροής.

* Στάζει μετά από ούρηση.

* Αίσθημα ατελούς εκκένωσης της κύστης.

Επίσης η απλή προστατεκτομή είναι μια καλή επιλογή για εσάς εάν έχετε μεγάλο προστάτη (>100 γραμμάρια) και:

* Δεν θέλετε να πάρετε ή δεν μπορείτε να πάρετε φάρμακα για τη διεύρυνση του προστάτη (όπως πραζοσίνη, ταμσουλοσίνη, σιλοδοσίνη, ντουταστερίδη ή φιναστερίδη). ή

* Τα φάρμακα δεν λειτουργούν πλέον. ή

* Είστε εξαρτώμενοι από τον καθετήρα λόγω κατακράτησης ούρων. ή

* Έχετε επιπλοκές του διευρυμένου προστάτη σας, συμπεριλαμβανομένου του αίματος στα ούρα (αιματουρία), πέτρες στην ουροδόχο κύστη, νεφρική ανεπάρκεια ή υποτροπιάζουσες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Η απλή προστατεκτομή είναι μια θεραπεία για την καλοήθη διεύρυνση του προστάτη. Δεν είναι θεραπεία για τον καρκίνο του προστάτη. Επειδή το εξωτερικό στρώμα του προστάτη παραμένει άθικτο, απαιτείται ακόμη παρακολούθηση για καρκίνο του προστάτη.

Όταν οι άνδρες παρουσιάζουν επιδείνωση των αποφρακτικών συμπτωμάτων του προστάτη λόγω της διεύρυνσης του προστάτη που απέτυχε στην ιατρική θεραπεία, μπορεί να είναι υποψήφιοι να υποβληθούν σε διουρηθρική χειρουργική επέμβαση για την ανακούφιση της απόφραξης και τη βελτίωση των συμπτωμάτων του ουροποιητικού.

Απλή προστατεκτομή με ρομποτική βοήθεια για BPH

Οι παραδοσιακές χειρουργικές επιλογές για μικρότερους, αποφραγμένους αδένες όπως είναι η κλασική διουρηθρική προστατεκτομή TURP ή το laser με πράσινο φως δεν είναι ιδανικές όταν ο προστάτης είναι πολύ διευρυμένος – διογκωμένος.

Ιστορικά, οι ασθενείς με αυτή την πάθηση αντιμετωπίζονται με ανοιχτή χειρουργική επέμβαση χρησιμοποιώντας μια μεγάλη τομή.

Επιπλέον, οι άνδρες που υποβάλλονται σε αυτό το είδος χειρουργικής επέμβασης τείνουν να έχουν μεγαλύτερη απώλεια αίματος λόγω της αυξημένης παροχής αίματος σε πολύ διευρυμένους , μεγάλου αδένες του προστάτη.

Μερικές φορές, οι άνδρες μπορεί να αναπτύξουν εκκολπώματα της ουροδόχου κύστης (εκκολπώματα) και πέτρες (λίθους) που προκαλούν πρόσθετα προβλήματα και ανησυχίες.

Οι άνδρες με διευρυμένο προστάτη και παρεμπόδιση της ροής των ούρων είναι επιρρεπείς σε υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις, αιμορραγία, πέτρες στην ουροδόχο κύστη, κατακράτηση ούρων κτλ με αποτέλεσμα τον καθετηριασμό, ακόμη και μόνιμη νεφρική βλάβη.

Σήμερα, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί με το χειρουργικό σύστημα da Vinci® σε μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία που ονομάζεται απλή προστατεκτομή με ρομποτική βοήθεια.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΑΠΛΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΚΤΟΜΗΣ;

Η ρομποτική απλή προστατεκτομή Διόγκωση προστάτη ρομποτική  έχει κάποια οφέλη σε σχέση με άλλες χειρουργικές θεραπείες για τη διεύρυνση του προστάτη. Αυτά τα οφέλη περιλαμβάνουν:

* Δεν υπάρχει κίνδυνος για «Σύνδρομο TUR», το οποίο είναι μια ασυνήθιστη αλλά σοβαρή επιπλοκή που σχετίζεται με το TURP.

* Σε σύγκριση με μια ανοιχτή απλή προστατεκτομή. υπάρχει λιγότερη αιμορραγία, ταχύτερη ανάρρωση και επιστροφή στην κανονική δραστηριότητα, μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο και μικρότερες τομές.

Σε σύγκριση με την ανοιχτή απλή προστατεκτομή, οι ρομποτικές τεχνικές επιτρέπουν ακριβέστερη αφαίρεση του εσωτερικού τμήματος του προστάτη με μικρότερες τομές, μειωμένη απώλεια αίματος, λιγότερη ανάγκη για μετάγγιση αίματος, λιγότερο πόνο, μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο και ταχύτερη συνολική ανάρρωση πριν από την επιστροφή στις κανονικές δραστηριότητες.

Μια ποικιλία διαφορετικών τεχνικών χρησιμοποιούνται στη ρομποτική απλή προστατεκτομή. Η ακριβής προσέγγιση και οι θέσεις τομής εξαρτώνται από το μέγεθος του προστάτη και τα συμπτώματα και άλλες καταστάσεις του ασθενούς.

Η ανάρρωση από τη ρομποτική χειρουργική είναι γενικά πολύ πιο εύκολη από ό,τι μετά από ανοιχτή χειρουργική επέμβαση.
Ο καθετήρας συνήθως παραμένει στη θέση του ενώ βρίσκεστε στο νοσοκομείο και αφαιρείται πριν από την έξοδο.

ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΑΣ

    Ραντεβού στα Ιατρεία μας

      Ώρες που επιθυμείτε να σας τηλεφωνήσουμε

      Ρομποτική χειρουργική ιατρικό Διαβαλκανικό 

      Η ομάδα μας, εφαρμόζει την Ρομποτική Χειρουργική στην Α’ Ουρολογική Κλινική στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.