Φίμωση πέους

Φίμωση πέους

Φίμωση πέους Ο άνδρας όπως είναι γνωστό, δίνει μεγάλη έμφαση στην εύρυθμη σεξουαλική του λειτουργία, η οποία αντανακλά την ψυχική αλλά και τη σωματική του υγεία. Το σεξουαλικό πρόβλημα γίνεται αισθητό και βιώνεται κυρίως σωματικά, ενώ παράλληλα έχει άμεση σχέση με τις λειτουργίες των γεννητικών οργάνων στην Φίμωση πέους

Τί είναι η φίμωση;

Φίμωση είναι η κατάσταση εκείνη κατά την οποία δεν είναι δυνατή η αποκάλυψη της βαλάνου έλκοντας προς τα πίσω την ακροποσθία (δηλαδή δεν αποκαλύπτεται το "κεφαλάκι" του πέους) λόγω στένωσης. Μία από τις συχνότερες αιτίες εμφάνισης της φίμωσης είναι η χρόνια φλεγμονή της περιοχής που οφείλεται σε διάφορα αίτια.

Όταν υπάρχει φίμωση πέους η αποκατάσταση είναι μόνο η ιατρική επεμβατική πράξη της περιτομής.

Όταν υπάρχει φίμωση πέους η αποκατάσταση είναι μόνο η ιατρική επεμβατική πράξη της περιτομής Τί είναι η φίμωση πέους. Δεν υπάρχει λοιπόν η λύση της φίμωσης με φυσική αντιμετώπιση.

Έχουν αναφερθεί διάφορες αλοιφές, και διάφορες πρακτικές, οι οποίες όμως προκαλούν περισσότερα προβλήματα από το να λύσουν το πρόβλημα της φίμωσης. Με απλά λόγια η οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση εκτός της περιτομής χειροτερεύει την κατάσταση του δέρματος.

φίμωση σε ενήλικες

Στα μικρά παιδιά, αγοράκια υπάρχει μία κατάσταση που ονομάζεται ψευδό φίμωση. Είναι δύσκολη η διάγνωση κατά πόσο ένα παιδί έχει φίμωση ή όχι. Ο παιδοχειρουργός ή ο παιδίατρος είναι εκείνος ο οποίος θα βάλει ουσιαστικά την διάγνωση και θα δώσει τις οδηγίες.

Όσον αφορά την φίμωση σε ενήλικες αυτό έχει να κάνει με το δικό μας πεδίο και φυσικά η διάγνωση αλλά και η αντιμετώπιση αφορά την δική μας ειδικότητα.

 

Υπάρχουν δύο βασικές καταστάσεις που αφορούν τη φίμωση

Στην πρώτη η ακροποσθία μπορεί να κατέλθει ελαφρώς έως κάποιο σημείο οπότε και τότε αναφερόμαστε στη μερική φίμωση ενώ στη δεύτερη περίπτωση είναι αδύνατη η αποκάλυψη της βαλάνου,δεν κατέρχεται δηλαδή η ακροποσθία οπότε και αναφερόμαστε στην πλήρη φίμωση.


Ο ασθενής θα πρέπει να χειρουργείται (περιτομή) όταν υπάρχει η φίμωση ,καθώς και στις περιπτώσεις εκείνες που υπάρχουν λειτουργικά προβλήματα όπως για παράδειγμα πόνος στη φάση της στύσης, θέματα καθαριότητας και αισθητικής, λόγοι θρησκευτικοί καθώς επίσης και περαιτέρω επιπλοκές όπως είναι η παραφίμωση , τα καρκινώματα του lπέους κ.α.

 

LASER C-LAS τελευταίας τεχνολογίας με οπτική ίνα

Φίμωση και περιτομή με Laser
LASER C-LAS τελευταίας τεχνολογίας με οπτική ίνα

 

 

Στην εικόνα σας παρουσιάζουμε την συσκευή Laser C-LAS του Γερμανικού οίκου A.R.C τελευταίας τεχνολογίας με οπτική ίνα. Ουσιαστικά στην άκρη του βραχίονα της συσκευής καταλήγει ένα "στυλό" ακριβώς όπως γράφουμε σε μία δική μας σελίδα ένα κείμενο. Από την άκρη του στυλό αυτού εξέρχεται η οπτική ίνα laser η οποία είναι σχεδόν όπως η κεφαλή μίας καρφίτσας.

Πλησιάζουμε ,λοιπόν, τον "στυλό" laser οπτικής ίνας πολύ κοντά στην περιοχή που μας ενδιαφέρει χωρίς όμως να έρχεται σε επαφή με το δέρμα.

Δηλαδή μία τομή με την οπτική ίνα αυτού του Laser έχει απόλυτη ακρίβεια διότι "κόβει" σταδιακά σε επίπεδο χιλιοστού. Επίσης συγχρόνως η οπτική ίνα κάνει και αιμόσταση.

Η αποθεραπεία είναι συντομότερη από άλλες μεθόδους, ενώ το αποτέλεσμα είναι άριστο.

Μία ανώδυνη διαδικασία και αναίμακτη.

 

 

Περιτομή με laser
Περιτομή laser

 

Αφήστε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

 

   

  Η αισθητική περιτομή - cosmetic circumcision

  Κατά την κοσμητική περιτομή απαιτείται με την. χρήση laser η αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος που καλύπτει την βάλανο, και στις περιπτώσεις εκείνες που ο άνδρας δεν επιθυμεί τις πτυχώσεις αυτές του δέρματος που προκαλούν την αντιαισθητική αυτή διχρωμία. Φυσικά και σε αυτήν την περίπτωση αποκαλύπτεται η βάλανος. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

  Τί είναι η παραφίμωση;

  Η παραφίμωση αποτελεί μία αρκετά σοβαρή επιπλοκή της φίμωσης. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα και συνήθως στη φάση της στύσης, να ολισθήσει με βίαιο τρόπο η φιμωτική, στενωμένη ακροποσθία προς τη βάση της βαλάνου, στο επίπεδο της βαλανοποσθικής αύλακας κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα την περίσφυξη και στραγγαλισμό του πέους. Ως αποτέλεσμα της παραφίμωσης αποτελεί η αδυναμία της φλεβικής αποχέτευσης της βαλάνου με σοβαρή επιπλοκή την ισχαιμία και τη νέκρωση.

  Καρκίνος του πέους και φίμωση

  Ο καρκίνος του πέους αρχίζει συνήθως ως μικρή και ανώδυνη βλάβη η οποία με την πάροδο του χρόνου αυξάνει σε μέγεθος. Συχνές εντοπίσεις του πεϊκού καρκίνου είναι η ακροποσθία και η βάλανος. Οι ασθενείς επισκέπτονται τον ιατρό συνήθως με αρκετή καθυστέρηση καθώς είτε ντρέπονται είτε φοβούνται. Η διάγνωση τίθεται με την κλινική εξέταση και τη βιοψία της ύποπτης περιοχής. Έχει αναγνωριστεί η σημασία της παρουσίας προ-καρκινικών καταστάσεων, όπως η ξηρωτική βαλανίτιδα, η λευκοπλακία, η ερυθροπλακία του Queyrat, η νόσος του Bowenγιγαντιαίο κονδύλωμα ή όγκος των Buscke-Lowenstein και άλλα.

  Ενοχοποιείται επίσης για την εμφάνιση καρκινωμάτων στο πέος η φίμωση, η οποία οδηγεί στην παραμονή του σμήγματος επί μακρόν στην περιοχή, το οποίο με τον χρόνιο ερεθισμό που προκαλεί, συμβάλλει στην εμφάνιση καρκινώματος , ενώ ενοχοποιούνται επίσης η κακή υγιεινή της περιοχής, το κάπνισμα και η λοίμωξη με ιούς που δημιουργούν κονδυλώματα (human papillo ma virus, HPV), φωτογραφίες κονδυλωμάτων.

  Περιτομή και κονδυλώματα

  Η περιτομή μειώνει τις πιθανότητες ανάπτυξης των κονδυλωμάτων , του ιού human papilloma virus (HPV) ,μειώνει επίσης και την πιθανότητα μετάδοσης στους ερωτικούς συντρόφους όπως διαπίστωσαν σε μία μελέτη τους οι Nielson CM, Schiaffino MK, Dunne EF, Salemi JL, Giuliano AR. (Oregon Health and Science University, Portland, USA).

  Αποκατάσταση - Περιτομή

  Η περιτομή αποτελεί τον ενδεδειγμένο τρόπο αποκατάστασης της φίμωσης. Ο άντρας προσέρχεται στην κλινική και υπό τοπική αναισθησία υποβάλλεται στην άμεση αποκατάσταση του προβλήματος της φίμωσης. Υπάρχουν δύο τρόποι αποκατάστασης, ο ένας αφορά την κλασική χειρουργική μέθοδο και ο δεύτερος με την χρήση Laser.

  Ο χρόνος παραμονής στην κλινική είναι ελάχιστος,η διαδικασία  ανώδυνη και αναίμακτη.Ο άντρας φεύγει και συνεχίζει άμεσα τις δραστηριότητές του. Διάρκεια αποκατάστασης 15 λεπτά.

  Το κόστος εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους όπως:

  • Αν ο ασθενής είναι ασφαλισμένος ή ιδιώτης
  • Από την επιλογή της τεχνικής, δηλαδή αν επιλέξετε την κλασική τεχνική ή την χρήση laser
  • Αν επιθυμείτε η επέμβαση να διενεργηθεί με τοπική αναισθησία ή μέθη.
  • Από την εμπειρία του ιατρού που θα επιλέξετε.

   

   

  Απάντηση

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.