Βιοψία προστάτη

Βιοψία προστάτη

Βιοψία προστάτη Αρχικά στις περιπτώσεις αυτές μπορεί να είναι η αυξημένη τιμή του PSA και η δακτυλική εκτίμηση του οργάνου του προστάτη αδένα αρνητική.

Γενικά ο καρκίνος του προστάτη αδένα αποτελεί τον πιο συχνό καρκίνο στον άντρα μετά την ηλικία των 50 χρόνων. Αρχικά η διάγνωση στηρίζεται στο ιστορικό, την κλινική εικόνα και τα εργαστηριακά ευρήματα.

Βιοψία προστάτη Γενικά θα πρέπει να τονιστεί πως θα μπορούσε γενικά να υπάρχει αυξημένη η τιμή του PSA με μία δακτυλική εκτίμηση φυσιολογική του οργάνου ή μία τιμή του PSA φυσιολογική, όμως κατά την δακτυλική εκτίμηση γενικά να ψηλαφηθεί κάτι ύποπτο στο όργανο αυτό.

Γενικά η τιμή του PSA μπορεί φυσικά να αυξηθεί και σε άλλες περιπτώσεις όπως είναι μία προστατίτιδα συνήθως χρονία ή ακόμα και στην υπερπλασία του προστάτη αδένα.

Βοηθούν,Ο λόγος του PSA με το ελεύθερο f-PSA και η εξέταση MRI του προστάτη

Ο αναισθησιολόγος δίνει μέθη έτσι ώστε ο ασθενής να είναι ήσυχος και να μην έχει αίσθηση της πράξης

Κατά την κατευθυνόμενη βιοψία με υπερηχογράφημα (TRUS) ,η βελόνα περνά δια του ορθού στον προστάτη.

Τι είναι η βιοψία TRUS;

Ο γιατρός χρησιμοποιεί μια λεπτή βελόνα για να πάρει μικρά δείγματα ιστού από τον προστάτη διορθικά.

Θα ξαπλώσετε στο πλάι σε ένα εξεταστικό τραπέζι, με τα γόνατά σας σηκωμένα προς το στήθος σας.

Η βιοψία διαρκεί 5 έως 10 λεπτά. Μετά τη βιοψία σας, ο γιατρός σας μπορεί να σας ζητήσει να περιμένετε μέχρι να ουρήσετε πριν πάτε σπίτι.

 

Δείτε επίσης Ρομποτική Χειρουργική στον καρκίνο του προστάτη

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.