Παθήσεις ουροδόχου κύστης

Παθήσεις ουροδόχου κύστης

Παθήσεις ουροδόχου κύστης , καρκίνος ουροδόχου κύστης.

Γενικά ο καρκίνος της ουροδόχο κύστη είναι ο πέμπτος πιο συχνός καρκίνος στην Ευρώπη, προσβάλλοντας πάνω από 200.000 ανθρώπους κάθε χρόνο.

Αρχικά προκαλείται από αλλαγές στα κύτταρα της ουροδόχου κύστης και συχνά συνδέεται με την έκθεση σε ορισμένες χημικές ουσίες.

Το κάπνισμα, για παράδειγμα, έχει αναγνωριστεί ως ο μοναδικός μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου για καρκίνο της ουροδόχου κύστης.

Τα κοινά συμπτώματα αρχικά σχετίζονται συνήθως με τα ούρα και περιλαμβάνουν αίμα στα ούρα, για παράδειγμα αλλαγή στο χρώμα των ούρων, πόνο κατά την ούρηση, συχνοουρία και άλλα.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ουρολογίας 2022 (26 με 30 Σεπτεμβρίου) η ευρωπαΐκή ουρολογική ένωση εστιάζει στην σημασία της έγκυρης διάγνωσης λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη το αίμα στα ούρα, καθώς αυτός είναι συχνά ο πρώτος δείκτης καρκίνου του ουροδόχου κύστης.

Η Ευρώπη έχει μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά εμφανίσεις καρκίνου ουροδόχο κύστη σε όλον τον κόσμο.

Περισσότερα

Πρόοδοι στην έρευνα για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης , γενικά στις  Παθήσεις ουροδόχου κύστης

Με τις πρόσφατες εξελίξεις στην ανοσοθεραπεία και τη στοχευμένη θεραπεία , η θεραπεία έχει αρχικά τη δυνατότητα να γίνει πιο αποτελεσματική και λιγότερο τοξική.

Καρκίνος ουροδόχου κύστης με λέιζερ En Bloc

Νέα χειρουργική επέμβαση για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο υποτροπής.

Οξεία απλή κυστίτιδα στις γυναίκες

Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος (UTIs) περιλαμβάνουν κυστίτιδα (λοίμωξη της ουροδόχου κύστης/κατώτερο ουροποιητικό σύστημα) και πυελονεφρίτιδα

Περισσότερα

Ραντεβού στα Ιατρεία μας

    Ώρες που επιθυμείτε να σας τηλεφωνήσουμε

    Leave a reply

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.