Χειρουργικές ουρολογικές επεμβάσεις

Πολλές παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος απαιτούν χειρουργική παρέμβαση την οποία αναλαμβάνει ο Δρ Πέτρος Θάνος με την έμπειρη ομάδα του αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές. Με την καθοδήγηση του ιατρού, ο ασθενής μπορεί να επικεντρωθεί στην βελτίωση της υγείας του.

Καρκίνοι στους οποίους ενδείκνυται η χειρουργική αντιμετώπιση

Καρκίνος του νεφρού

Το νεφροκυτταρικό καρκίνωμα είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου των νεφρών στους ενήλικες

Καρκίνος του νεφρού

Η χειρουργική επέμβαση στον καρκίνο του νεφρού ονομάζεται ριζική νεφρεκτομή και αφορά την αφαίρεση όλου του οργάνου ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσε να διενεργηθεί μερική νεφρεκτομή κατά την οποία αφαιρείται τμήμα του νεφρού το οποίο και εμπεριέχει τον όγκο.

Περισσότερα

Καρκίνος ουροδόχου κύστης

Η χειρουργική επέμβαση του καρκίνου της ουροδόχου κύστης διενεργείται αρχικά με την διουρηθρική του αφαίρεση

Καρκίνος ουροδόχου κύστης

Η εκτομή της βλάβης αποστέλλεται για ιστολογική εκτίμηση. Η θεραπεία μετά την χειρουργική αφαίρεση εξαρτάται από το στάδιο του καρκίνου. Στο μη διηθητικό καρκίνωμα, επιφανειακό, ο ασθενής παρακολουθείται συστηματικά με τα προβλεπόμενα. Εφόσον το καρκίνωμα είναι διηθητικό διενεργείται η αφαίρεση ολόκληρου του οργάνου και η επέμβαση ονομάζεται κυστεκτομή.

Περισσότερα

Καρκίνος του προστάτη αδένα

Η χειρουργική θεραπεία στον καρκίνο του προστάτη στοχεύει στην αφαίρεση του οργάνου μετά των στοιχείων του

Καρκίνος του προστάτη αδένα

Στοιχεία όπως οι εκσπερματιστικοί πόροι, οι σπερματοδόχες κύστεις και οι λύκηθοι. Στην Χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη και στις περισσότερες των περιπτώσεων διενεργείται και η αφαίρεση των επιχώριων λεμφογαγγλίων, που βρίσκονται στο θυροειδή βόθρο

Περισσότερα

Καρκίνος των όρχεων

Κάθε ανώδυνη διόγκωση του όρχη θα πρέπει να εκλαμβάνεται και να ερευνάται ως όγκος μέχρις ότου αποδειχθεί κάτι διαφορετικό

Καρκίνος των όρχεων

Η χειρουργική αποκατάσταση ονομάζεται ριζική ορχεκτομή. Αποτελεί την άμεση θεραπεία, που γίνεται με υψηλή βουβωνική τομή, εξωτερίκευση και αφαίρεση του όρχη. Αμέσως μετά την ορχεκτομή το παρασκεύασμα αποστέλλεται για ιστολογική εξέταση οπότε και κρίνεται αν χρειάζεται περαιτέρω συμπληρωματική θεραπεία.

Περισσότερα

Άλλες ουρολογικές παθήσεις που απαιτούν χειρουργείο

Η κλασική διουρηθρική προστατεκτομή TURP και η πλάσμα-εξάχνωση του προστάτη αδένα TURis αποτελούν τις χειρουργικές τεχνικές οι οποίες βασίζονται στην παροχή ενέργειας και θερμότητας. Με τις τεχνικές αυτές  αφαιρείται ο προστάτης αδένας τμηματικά ή με εξάχνωση και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Δεν χρειάζεται τομή καθότι η προσπέλαση γίνεται διουρηθρικά. Η χειρουργική επέμβαση προσφέρει μόνιμη λύση στο πρόβλημα.

Περισσότερα

Η κυστεοσκόπηση είναι μία παρεμβατική εξέταση στον άνδρα αλλά και στην γυναίκα κατά την οποία ένα εργαλείο που ονομάζεται κυστεοσκόπιο εισέρχεται δια της ουρήθρας στον άνδρα ή την γυναίκα και μ’ αυτόν τον τρόπο επισκοπείται η ουρήθρα, ο προστάτης (στον άνδρα) και η ουροδόχος κύστη δια γυμνού οφθαλμού. Αποτελεί μία από τις σημαντικότερες Ουρολογικές παρεμβάσεις όσον αφορά την εκτίμηση των περιοχών αυτών και κατά πόσο θα πρέπει ο ασθενής να υποστεί κάποιου τύπου χειρουργική αποκατάσταση.

Περισσότερα

Η κιρσοκήλη χαρακτηρίζεται από τη διάταση του φλεβικού πλέγματος των όρχεων και οφείλεται σε παλινδρόμηση του αίματος από τις νεφρικές φλέβες προς τους όρχεις. Είναι η πιο συχνά χειρουργικά διορθώσιμη αιτία της ανδρικής υπογονιμότητας. Η χειρουργική αποκατάσταση στοχεύει στην διακοπή της κυκλοφορίας των σπερματικών φλεβών οι οποίες προκαλούν το πρόβλημα. Η τομή είναι πολύ μικρή, και ο ασθενής εξέρχεται από την κλινική την επόμενη ημέρα

Περισσότερα

Στους άνδρες μπορεί να γίνει καταστροφή των κονδυλωμάτων με κρυοπηξία , ηλεκτροδιαθερμία ή και με την χρήση laser. Η δική μας προσέγγιση αφορά την χρήση laser. Διενεργείται με τοπική αναισθησία ή με την χρήση τοπικά αναισθητικής αλοιφής τουλάχιστον μισή ώρα πριν την αποκατάσταση. Η διαδικασία είναι εξαιρετικά σύντομη, αν και αυτή εξαρτάται από το μέγεθος και τον αριθμό των κονδυλωμάτων.

Περισσότερα

Στην ρομποτική χειρουργική χρησιμοποιούμε ρομποτικά συστήματα που υποστηρίζουν το έργο του χειρουργού. Ειδικότερα στην χειρουργική ουρολογία μας επιτρέπει να επιτυγχάνουμε ακριβέστερα αποτελέσματα και να μειώνουμε το χρόνο αποθεραπείας.

Η ομάδα μας, εφαρμόζει την Ρομποτική Χειρουργική στην Α’ Ουρολογική Κλινική στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Περισσότερα……

Ραντεβού στα Ιατρεία μας

    Ώρες που επιθυμείτε να σας τηλεφωνήσουμε

     

    Δείτε επίσης

    Κρουστικά κύματα

    Στυτική δυσλειτουργία 

    Θεραπεία της Προστατίτιδας 

    Πρόωρη εκσπερμάτιση

    Κάμψεις πέους 

    Κρουστικά κύματα φυσιοθεραπεία

     

     

    Παθήσεις του πέους

    Φίμωση

    Η περιτομή, δηλαδή η αφαίρεση της ακροποσθίας, αποτελεί τον ενδεδειγμένο τρόπο αντιμετώπισης της φίμωσης. Ο άντρας προσέρχεται στην κλινική και υπό τοπική αναισθησία υποβάλλεται στην άμεση θεραπεία της φίμωσης πέους. Υπάρχουν δύο τρόποι αποκατάστασης, ο ένας αφορά την κλασική χειρουργική μέθοδο και ο δεύτερος την περιτομή με χρήση Laser. Ο χρόνος παραμονής στην κλινική είναι ελάχιστος.

    partial-circumsicion

    Στην μερική περιτομή αφαιρείται μόνο ένα μέρος της ακροποσθίας. Η μερική περιτομή μπορεί να διενεργηθεί για διάφορους λόγους που μπορεί να σας εξηγήσει ο Ουρολόγος Ανδρολόγος σας. Ο άντρας προσέρχεται στην κλινική και υπό τοπική αναισθησία υποβάλλεται στην αποκατάσταση. Υπάρχουν δύο τρόποι, ο ένας αφορά την κλασική χειρουργική μέθοδο και ο δεύτερος την περιτομή με χρήση Laser. Ο χρόνος παραμονής στην κλινική είναι ελάχιστος.

    Η επέμβαση για την αποκατάσταση του βραχέως χαλινού γίνεται στην κλινική ή στο ιατρείο. Διενεργείται με τοπική αναισθησία ή με την χρήση τοπικής αναισθητικής αλοιφής τουλάχιστον μισή ώρα πριν την αποκατάσταση. Υπάρχουν τρεις τρόποι αποκατάστασης. Ο πρώτος αφορά την αφαίρεση του βραχέως χαλινού και την τοποθέτηση ραφών, ο δεύτερος  με την χρήση της διαθερμίας και ο τρίτος με την χρήση laser.Η διαδικασία είναι τελείως ανώδυνη, σύντομη και με την ανάλογη ανακούφιση των συμπτωμάτων.

    peyronies

    Σκoπός της χειρoυργικής θεραπείας είναι o ευθειασμός τoυ πέoυς για την επίτευξη της σεξoυαλικής επαφής και ενδείκνυται μόνo σε ασθενείς με σταθερή νόσo και σoβαρή ανώδυνη παραμόρφωση τoυ πέoυς πoυ πρoκαλεί πρoβλήματα στη συνoυσία. Βασική αρχή πριν από τη χειρουργική αντιμετώπιση είναι το να έχει σταθεροποιηθεί η βλάβη. Η ινώδης πλάκα θα πρέπει να παραμένει σταθερή και οργανωμένη για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών. Αναλόγως της κάμψης αλλά και της εμπειρίας του γιατρού θα εκτελεσθεί η τεχνική που πρέπει. Συνήθως διενεργείτε η διατομή ή η αφαίρεση της ινώδους πλάκας

    syggenis-kampseis

    Πολλά είδη χειρουργικών επεμβάσεων και τεχνικών έχουν περιγραφεί μία εκ των οποίων είναι και η τεχνική Nesbit. Τοποθετούνται ραφές ή ραφή αναλόγως του βαθμού και έκτασης της κάμψης στην ακριβώς αντίθετη πλευρά με αφαίρεση ελλειψoειδoύς τμήματoς τoυ ινώδoυς χιτώνα. Έτσι, λοιπόν, ευθειάζεται το πέος και τα συνολικά αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά σε σχέση με την γωνίωση-κάμψη ,σε μοίρε,ς που είχε πριν το πέος. Υπάρχουν πολλές ακόμα τεχνικές αποκατάστασης όπως για παράδειγμα είναι η τεχνική πτύχωσης και άλλες. Αναλόγως της κάμψης αλλά και της εμπειρίας του γιατρού θα εκτελεσθεί η τεχνική που πρέπει.

    technikes-kampseon

    Οι χειρουργικές τεχνικές αποκατάστασης που έχουν αναφερθεί στις πεϊκές κάμψεις είναι οι ακόλουθες. Η τεχνική Nesbit, η τεχνική πτύχωσης, η διατoμή/εκτoμή της πλάκας με τoπoθέτηση μoσχεύματoς, η χρήση μοσχευμάτων , τα δερματικά αυτομοσχεύματα ολικού πάχους, οι κρημνοί και η τoπoθέτηση πεϊκής πρόθεσης.

    Ραντεβού στα Ιατρεία μας

      Ώρες που επιθυμείτε να σας τηλεφωνήσουμε

       

      Δείτε επίσης

      Κρουστικά κύματα

      Στυτική δυσλειτουργία 

      Θεραπεία της Προστατίτιδας 

      Πρόωρη εκσπερμάτιση

      Κάμψεις πέους 

      Κρουστικά κύματα φυσιοθεραπεία

       

       

      Διαβάστε περισσότερα για τις χειρουργικές επεμβάσεις