Πρόωρη εκσπερμάτιση

Πρόωρη εκσπερμάτιση

Οι διεθνείς οδηγίες σχετικά με την πρόωρη εκσπερμάτιση ορίζουν ότι όταν ένας άντρας έχει εκσπερμάτιση μέσα σε ένα λεπτό από την είσοδό του στην σύντροφό του. Ο μέσος χρόνος εκσπερμάτισης είναι περίπου 5 ½ λεπτά.

Πώς μπορώ να ξέρω αν έχω πρόωρη εκσπερμάτιση;

Το κύριο σύμπτωμα της πρόωρης εκσπερμάτισης είναι η αδυναμία καθυστέρησης της εκσπερμάτισης για περισσότερο από ένα λεπτό μετά τη διείσδυση. Ωστόσο, το πρόβλημα μπορεί να συμβεί σε όλες τις σεξουαλικές καταστάσεις, ακόμα και κατά τον αυνανισμό

Αίτια

Διάφοροι παράγοντες μπορεί να συμβάλλουν στην πρόωρη εκσπερμάτιση. Ψυχολογικά προβλήματα όπως το άγχος, η κατάθλιψη και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την ψυχική και συναισθηματική υγεία μπορούν να επιδεινώσουν αυτή την κατάσταση. Ωστόσο, υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι οι βιολογικοί παράγοντες μπορούν να κάνουν μερικούς άνδρες πιο επιρρεπείς στην εμπειρία της πρόωρης εκσπερμάτωσης.

Πώς μπορώ να θεραπεύσω την πρόωρη εκσπερμάτιση;

Οι συνήθεις επιλογές θεραπείας για πρόωρη εκσπερμάτιση περιλαμβάνουν τεχνικές συμπεριφοράς, τοπικά αναισθητικά, φάρμακα και συμβουλευτική. Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να βρείτε τη θεραπεία ή τον συνδυασμό θεραπειών που θα λειτουργούν για εσάς. Η συμπεριφορική θεραπεία και η φαρμακευτική θεραπεία μπορεί να είναι η πιο αποτελεσματική πορεία.

Είναι η πρόωρη εκσπερμάτιση μόνιμη;

Δυστυχώς, όπως και πολλοί άλλοι τύποι σεξουαλικής δυσλειτουργίας, το «στίγμα» εξακολουθεί να επηρεάζει τους άντρες εκείνους με πρόωρη εκσπερμάτιση και δυστυχώς διστάζουν να μιλήσουν στον γιατρό για αυτό. Τα καλά νέα είναι ότι όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η πρόωρη εκσπερμάτιση δεν είναι μια κατάσταση που «τείνει» να είναι μόνιμη.

Τρόποι που μπορεί να βοηθήσουν

1 Foreplay: Το σεξ είναι κάτι περισσότερο από απλή διείσδυση.

2 Τεχνικές συμπεριφοράς: Δοκιμάστε την «τεχνική συμπίεσης» (συμπιέστε την άκρη του πέους κοντά στην κορύφωση για να αποφύγετε την εκσπερμάτιση) και την τεχνική στάσης-εκκίνησης (μειώστε την ταχύτητα όταν πλησιάζει η κορύφωση).

Περίληψη:

Στην ηλικία των 55 ετών, οι άνδρες μπορούν να αναμένουν ακόμα 15 χρόνια σεξουαλικής δραστηριότητας σε αντίθεση με τις γυναίκες της ίδιας ηλικίας οι οποίες θα είναι σεξουαλικά δραστήριες για 11 χρόνια, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Οι άντρες με καλή ή εξαιρετική υγεία στα 55 μπορούν να προσθέσουν 5 με 7 χρόνια σε αυτόν τον αριθμό. Εξίσου υγιείς γυναίκες «κερδίζουν» ελαφρώς λιγότερα, από 3 έως 6 έτη.

Πρόωρη εκσπερμάτιση και περιτομή

Όταν ο άντρας υποστεί την περιτομή τότε πολλές από τις νευρικές απολήξεις αφαιρούνται με την αφαίρεση της ακροποσθίας. Το γεγονός αυτό μειώνει την ευαισθησία γι’ αυτό και θα μπορούσε να αποτελεί μια λύση για εκείνους τους άνδρες που παρουσιάζουν αυξημένη ευαισθησία στην περιοχή. Παρόλα αυτά  δεν αυξάνεται απαραίτητα και ο χρόνος που θα χρειαζόταν για να την εκσπερμάτιση. Οι επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι δεν υπάρχει σημαντική διαφορά στο χρόνο εκσπερμάτισης ανάμεσα στους άντρες με περιτομή κι εκείνους που δεν έχουν υποβληθεί σε περιτομή.

Από τους 255 άνδρες που έλαβαν μέρος στη μελέτη το 20 τοις εκατό απάντησε ότι το επίπεδο της σεξουαλικής τους ικανοποίησης  μειώθηκε μετά την περιτομή, σε σύγκριση με το 6 τοις εκατό που το επίπεδο αυξήθηκε ενώ το υπόλοιπο 74 τοις εκατό δεν ανέφερε κάποια ιδιαίτερη μεταβολή. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν κάποιες μελέτες που αναφέρουν τη σταδιακή βελτίωση ή και τη θεραπεία της πρόωρης εκσπερμάτισης μετά την περιτομή αλλά σε βάθος χρόνου.

Δείτε επίσης Agenda και Ανδρολογικές παθήσεις

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.