Μερική περιτομή

Μερική περιτομή

 

Η μερική περιτομή είναι μια διαδικασία κατά την οποία η ακροποσθία αφαιρείται χειρουργικά.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ πλήρους και μερικής περιτομής;

Η ακροποσθία καλύπτει την βάλανο (κεφάλι) του πέους. Στην μερική περιτομή ,λοιπόν,  αφαιρείται μόνο ένα μέρος της ακροποσθίας. Η μερική περιτομή μπορεί να γίνει αντί της πλήρους περιτομής για διάφορους λόγους. Ίσως θέλετε απλώς να διατηρήσετε ένα μεγάλο τμήμα της ακροποσθίας σας για προσωπικούς ή αισθητικούς λόγους ή μπορεί να αισθανθείτε άβολα αφαιρώντας ολόκληρη την ακροποσθία σας. Η αποκατάσταση αυτή μπορεί να μην είναι πάντα μια επιλογή.

Εάν η ακροποσθία σας έχει «κολλήσει» λόγω του σχηματισμού ουλώδους ιστού, ίσως χρειαστεί να αφαιρέσετε ολόκληρη την ακροποσθία. Αυτό είναι συχνά μια επιπλοκή της φίμωσης, που ονομάζεται βαλανοποσθίτιδα ή των λοιμώξεων που εμφανίζονται κάτω από την ακροποσθία σας.

Μέθοδοι και τεχνικές

Η περιτομή, δηλαδή η αφαίρεση της ακροποσθίας, αποτελεί τον ενδεδειγμένο τρόπο αντιμετώπισης της φίμωσης. Ο άντρας προσέρχεται στην κλινική και υπό τοπική αναισθησία

Μερική περιτομή και Laser
Μερική περιτομή και Laser

υποβάλλεται στην άμεση θεραπεία της φίμωσης πέους. Υπάρχουν δύο τρόποι αποκατάστασης, ο ένας αφορά την κλασική χειρουργική μέθοδο και ο δεύτερος την περιτομή με χρήση Laser.

Η κλασσική χειρουργική πράξη διενεργείται με την χρήση του νυστεριού και ως εκ τούτου είναι μία αιμορραγική μέθοδος σε αντίθεση με την χρήση Laser.

Έχουν αναφερθεί στην βιβλιογραφία τρόποι χωρίς χειρουργείο με την χρήση κάποιων αλοιφών ή με κάποιους άλλους χειρισμούς και πάλι όμως χειρουργικούς χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα.

Η χρήση Laser είναι μία αναίμακτη μέθοδος, γρήγορη με εξαιρετικά αποτελέσματα, θα μπορούσε να καταχωρηθεί και ως μη χειρουργική πράξη, μικρή επέμβαση, δηλαδή αντιμετώπιση και θεραπεία χωρίς χειρουργείο.

Ο χρόνος παραμονής στην κλινική είναι ελάχιστος, η διαδικασία  ανώδυνη και αναίμακτη. Ο άντρας φεύγει και συνεχίζει άμεσα τις δραστηριότητές του. Η διάρκεια της  αποκατάστασης είναι τα 15 λεπτά ενώ το κόστος της επέμβασης δεν είναι απαγορευτικό.

Οδηγίες μετά την αποκατάσταση

Φεύγοντας από την κλινική μπορείτε να συνεχίσετε όλες τις δραστηριότητές σας. Παρά ταύτα καλό είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες.

  • Έχει τοποθετηθεί ένας ελαστικός επίδεσμος στο τραύμα,μπορείτε να τον αφαιρέσετε μόνος σας μετά από μία έως δύο ημέρες. Στη συνέχεια τοποθετήσετε μία γάζα , αφού την ξεδιπλώσετε,έτσι ώστε να καλύπτει το πέος και να συγκρατείται από το εσώρουχο.
  • Την πρώτη εβδομάδα αποφεύγουμε το μπάνιο στην περιοχή καθώς και την ηθελημένη στύση.
  • Τη δεύτερη εβδομάδα ,8η μέρα και μετά, επιτρέπεται το μπάνιο και η στύση. Από την τρίτη εβδομάδα και μετά 14η-15η ημέρα επανέρχεστε κανονικά στις σεξουαλικές σας δραστηριότητές. Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα
Ίσως σας ενδιαφέρουν

Visit our Facebook profile