Μερική περιτομή

Μερική περιτομή

 

Η μερική περιτομή είναι μια διαδικασία κατά την οποία η ακροποσθία αφαιρείται χειρουργικά.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ πλήρους και μερικής περιτομής;

Η ακροποσθία καλύπτει την βάλανο (κεφάλι) του πέους. Στην μερική περιτομή ,λοιπόν,  αφαιρείται μόνο ένα μέρος της ακροποσθίας. Η μερική περιτομή μπορεί να γίνει αντί της πλήρους περιτομής για διάφορους λόγους. Ίσως θέλετε απλώς να διατηρήσετε ένα μεγάλο τμήμα της ακροποσθίας σας για προσωπικούς ή αισθητικούς λόγους ή μπορεί να αισθανθείτε άβολα αφαιρώντας ολόκληρη την ακροποσθία σας. Η αποκατάσταση αυτή μπορεί να μην είναι πάντα μια επιλογή.

Εάν η ακροποσθία σας έχει «κολλήσει» λόγω του σχηματισμού ουλώδους ιστού, ίσως χρειαστεί να αφαιρέσετε ολόκληρη την ακροποσθία. Αυτό είναι συχνά μια επιπλοκή της φίμωσης, που ονομάζεται βαλανοποσθίτιδα ή των λοιμώξεων που εμφανίζονται κάτω από την ακροποσθία σας.

Μέθοδοι και τεχνικές

Η περιτομή, δηλαδή η αφαίρεση της ακροποσθίας, αποτελεί τον ενδεδειγμένο τρόπο αντιμετώπισης της φίμωσης. Ο άντρας προσέρχεται στην κλινική και υπό τοπική αναισθησία

Μερική περιτομή και Laser
Μερική περιτομή και Laser

υποβάλλεται στην άμεση θεραπεία της φίμωσης πέους. Υπάρχουν δύο τρόποι αποκατάστασης, ο ένας αφορά την κλασική χειρουργική μέθοδο και ο δεύτερος την περιτομή με χρήση Laser.

Η κλασσική χειρουργική πράξη διενεργείται με την χρήση του νυστεριού και ως εκ τούτου είναι μία αιμορραγική μέθοδος σε αντίθεση με την χρήση Laser.

Έχουν αναφερθεί στην βιβλιογραφία τρόποι χωρίς χειρουργείο με την χρήση κάποιων αλοιφών ή με κάποιους άλλους χειρισμούς και πάλι όμως χειρουργικούς χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα.

Η χρήση Laser είναι μία αναίμακτη μέθοδος, γρήγορη με εξαιρετικά αποτελέσματα, θα μπορούσε να καταχωρηθεί και ως μη χειρουργική πράξη, μικρή επέμβαση, δηλαδή αντιμετώπιση και θεραπεία χωρίς χειρουργείο.

Ο χρόνος παραμονής στην κλινική είναι ελάχιστος, η διαδικασία  ανώδυνη και αναίμακτη. Ο άντρας φεύγει και συνεχίζει άμεσα τις δραστηριότητές του. Η διάρκεια της  αποκατάστασης είναι τα 15 λεπτά ενώ το κόστος της επέμβασης δεν είναι απαγορευτικό.

 

LASER C-LAS τελευταίας τεχνολογίας με οπτική ίνα

Φίμωση και περιτομή με Laser
LASER C-LAS τελευταίας τεχνολογίας με οπτική ίνα

 

Στην εικόνα σας παρουσιάζουμε την συσκευή Laser C-LAS του Γερμανικού οίκου A.R.C τελευταίας τεχνολογίας με οπτική ίνα. Ουσιαστικά στην άκρη του βραχίονα της συσκευής καταλήγει ένα "στυλό" ακριβώς όπως γράφουμε σε μία δική μας σελίδα ένα κείμενο. Από την άκρη του στυλό αυτού εξέρχεται η οπτική ίνα laser η οποία είναι σχεδόν όπως η κεφαλή μίας καρφίτσας.

Πλησιάζουμε ,λοιπόν, τον "στυλό" laser οπτικής ίνας πολύ κοντά στην περιοχή που μας ενδιαφέρει χωρίς όμως να έρχεται σε επαφή με το δέρμα.

Δηλαδή μία τομή με την οπτική ίνα αυτού του Laser έχει απόλυτη ακρίβεια διότι "κόβει" σταδιακά σε επίπεδο χιλιοστού. Επίσης συγχρόνως η οπτική ίνα κάνει και αιμόσταση.

Η αποθεραπεία είναι συντομότερη από άλλες μεθόδους, ενώ το αποτέλεσμα είναι άριστο.

Μία ανώδυνη διαδικασία και αναίμακτη.

Το κόστος εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους όπως:

  • Αν ο ασθενής είναι ασφαλισμένος ή ιδιώτης
  • Από την επιλογή της τεχνικής, δηλαδή αν επιλέξετε την κλασική τεχνική ή την χρήση laser
  • Αν επιθυμείτε η επέμβαση να διενεργηθεί με τοπική αναισθησία ή μέθη.
  • Από την εμπειρία του ιατρού που θα επιλέξετε.