Βαλανίτιδα και βαλανοποσθίτιδα

Βαλανίτιδα και βαλανοποσθίτιδα

Οι φλεγμονώδεις δερματικές διαταραχές του πέους είναι πολύ συχνές παθήσεις δηλαδή οι Φλεγμονές πέους.

Η Βαλανίτιδα και βαλανοποσθίτιδα είναι η φλεγμονή της βαλάνου και η βαλανοποσθίτιδα είναι η φλεγμονή της βαλάνου αλλά και της πόσθης του πέους. Αυτές οι δύο καταστάσεις μπορεί να  θεωρηθούν ακόμα και υπεύθυνες όσον αφορά τη δημιουργία της φίμωσης

Ποια είναι όμως τα αίτια;

Οι καταστάσεις αυτές των φλεγμονών του πέους προκαλούνται συνήθως λόγω κακής υγιεινής της περιοχής επίσης σε λοιμώξεις , σε χρήση σκληρών σαπουνιών ή ακόμα και σε μη σωστό "ξέπλυμα" της περιοχής. Υπάρχουν αρκετές παθήσεις που μπορούν να προκαλέσουν τη βαλανίτιδα και τη βαλανοποσθίτιδα όπως η αντιδραστική αρθρίτιδα,ο σκληρυντικός ατροφικός λειχήνας,ο σακχαρώδης διαβήτης και άλλα.

Τα συμπτώματα

Τα συμπτώματα μπορεί να είναι η ερυθρότητα στην ακροποσθία αλλά και τη βάλανο ,διάφορα εξανθήματα κυρίως στη βάλανο ,η δυσάρεστη οσμή,ο πόνος του πέους ,της βαλάνου ή και της ακροποσθίας και λοιπά.

Η θεαραπεία

Η θεραπεία είναι αιτιολογική δηλαδή αναλόγως του αιτίου που την προκάλεσε.Για παράδειγμα μπορεί να χορηγηθεί αντιβίωση ή και ανάλογες αλοιφές. Σε κάποιες περιπτώσεις η περιτομή θα μπορούσε να προταθεί ως λύση.

Σε υποτροπιάζουσες ή και χρόνιες φλεγμονές του πέους, θα μπορούσε να προταθεί έως και η περιτομή

Δερματολόγος Μαρία Νικολαΐδου

Σε κάποιες περιπτώσεις συνεργαζόμαστε λόγω κοινών πεδίων και με άλλες ειδικότητες όπως είναι η Δερματολογία. Για παράδειγμα στις φλεγμονές των γεννητικών οργάνων του πέους καθώς και στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα κ.α

Η κα Νικολαΐδου Μαρία είναι μία εξαίρετη συνάδελφος με την οποία συνεργαζόμαστε. Φυσικά ασχολείται με όλο το φάσμα της ειδικότητας αλλά και της κοσμητικής Δερματολογίας με εξαιρετικά αποτελέσματα.

One Response

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.