Καλοήθης υπερπλασία προστάτη εξάχνωση

Καλοήθης υπερπλασία προστάτη εξάχνωση

Καλοήθης υπερπλασία προστάτη εξάχνωση αφορά την πλειονότητα των ανδρών που ξεπερνούν την ηλικία των 50 χρόνων ενώ μπορεί να παρουσιασθεί και σε μικρότερες ηλικίες. Καλοήθης υπερπλασία προστάτη εξάχνωση Έτσι ,λοιπόν, από την ηλικία των 40-50 ετών αρχίζει ο προστάτης αδένας και διογκώνεται κάτω από την επίδραση μίας ορμόνης (της λεγόμενης ανδρικής ορμόνης ) της τεστοστερόνης.

Οι επιπτώσεις

Οι επιπτώσεις της υπερπλασίας  δεν είναι δυνατόν να καθορισθούν με ακρίβεια επειδή ένα ποσοστό αντρών με υπερπλασία του προστάτη δεν παρουσιάζει κανένα κλινικό σύμπτωμα ή πάθηση για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συμπτώματα
 • Τα συμπτώματα που παρουσιάζουν οι περισσότεροι ασθενείς χωρίζονται στα υποκειμενικά, όπως η συχνουρία, ημερήσια και νυκτερινή, η δυσουρία και η επιτακτική ούρηση, η αιματουρία και η επίσχεση των ούρων, οξεία ή χρόνια κ.α.
 • Τα ενοχλήματα αυτά πρέπει να συνεκτιμώνται με τα αντικειμενικά ευρήματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις όπως είναι η υποτροπιάζουσα ουρολοίμωξη, η παρουσία υπολειπόμενου ποσού ούρων (κατακράτηση), και οι επιπτώσεις στη λειτουργία και τη μορφολογία του ανώτερου ουροποιητικού κυρίως των νεφρών.

Η διουρηθρική προστατεκτομή  γίνεται χωρίς εξωτερική τομή, με ειδικό εργαλείο τον ηλεκτροτόμο  και μέσω μίας ειδικής αγκύλης που παρέχει ρεύμα, κόβει και καυτηριάζει τον προστάτη κι έτσι αφαιρείται το όργανο τμηματικά. Η διουρηθρική προστατεκτομή TURis εξάχωση θεωρείται ασφαλής μέθοδος, Στην TURis εξάχωση ο ασθενής εξέρχεται από την κλινική την επόμενη ημέρα.

 

 • Νεότερες τεχνικές εφαρμογές προστατεκτομής, όπως είναι το λέιζερ, έχουν εμφανιστεί στην Ουρολογία τα τελευταία 5-10 χρόνια, αρχής γενομένης της τεχνικής VLAP με την συμμετοχή των YAG.
 • Στόχος της θεραπείας αποτελεί η  ιστική  αφαίρεση και με την τεχνική της συρρίκνωσης, εξάχνωσης του προστάτη κι έτσι λοιπόν ο άνδρας απαλλάσσεται από τα συμπτώματα. Έτσι, λοιπόν ,ο προστάτης εξαχνώνεται και ως εκ τούτου δεν υπάρχει αιμορραγία, ο καθετήρας  μπορεί να τοποθετηθεί για λίγο έως και καθόλου, ενώ ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του ακόμα και την επόμενη ημέρα.
Επικοινωνήστε και κλείστε ραντεβού για το ιατρείο της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς
Κλείστε το ραντεβού σας

  Ώρες που επιθυμείτε να σας τηλεφωνήσουμε

  Όλα τα άρθρα του site μας παρουσιάζουν τις παθήσεις, αλλά και την θεραπεία σε απλές και γενικές γραμμές. Δεν επιθυμούμε ο αναγνώστης να γίνει “γιατρός” της ασθένειας του. Ο θεράπων ιατρός σας είναι εκείνος που θα σας καθοδηγήσει και θα σας ενημερώσει για την κάθε λεπτομέρεια.

  Απάντηση

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.