Βραχύς χαλινός

Βραχύς χαλινός

Ο χαλινός είναι ένας σύνδεσμος, γέφυρα δέρματος, που «ενώνει» τη βάλανο με το δέρμα της ακροποσθίας, το δέρμα εκείνο που καλύπτει τη βάλανο. Όταν ο χαλινός έχει μικρό μήκος, κάτι που στην καθομιλουμένη καλείται «κοντό πετσάκι», τότε έχει σαν αποτέλεσμα να εμποδίζει την αποκάλυψη της βαλάνου κατά τη στύση ή σε περίπτωση που η βάλανος αποκαλύπτεται να κάνει μία ήπια κάμψη λόγω έλξης ή και να δημιουργεί διάφορες πτυχώσεις του δέρματος. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται βραχύς χαλινός.

βραχυσ χαλινοσ

Βραχύς χαλινός συμπτώματα

Κατά την επαφή ή τον αυνανισμό και λόγω του βραχέως χαλινού, ασκείται μεγάλη τάση στο σημείο αυτό οπότε και προκαλούνται φλεγμονές της ακροποσθίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή του δέρματος με το οποίο συμφύεται ο χαλινός, που είναι η ακροποσθία, δηλαδή η άκρη του δέρματος συνήθως περιμετρικά με τη δημιουργία δακτυλίου. Επίσης μπορεί να παρατηρηθεί μεγαλύτερο άνοιγμα του έξω στομίου της ουρήθρας λόγω του τραβήγματος «σκισίματος» που προκαλείται από τον βραχύ χαλινό. Ο άντρας με βραχύ χαλινό μπορεί να νιώσει δυσφορία ή πόνο κατά την στύση ή την σεξουαλική επαφή ενώ σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστεί και μικρή αιμορραγία στην περιοχή.

βραχυσ χαλινοσ συμπτωματα

Πολλές φορές αυτή η τάση που ασκείται από το βραχύ χαλινό δε γίνεται αντιληπτή

Ο βραχύς χαλινός του πέους μπορεί αρκετά συχνά να προκαλέσει φίμωση και ως εκ τούτου  είναι απαραίτητη η οριστική θεραπεία. Είναι λάθος να δίδονται συνεχώς αλοιφές σε ερεθισμούς της βαλάνου (βαλανίτιδα, βαλανοποσθίτιδα) και επί μακρόν , θα πρέπει να αναζητηθεί το αίτιο που προκαλεί την κατάσταση αυτή , ένα από τα οποία αποτελεί και ο βραχύς χαλινός του πέους. 

Βραχύς χαλινός επέμβαση με Laser

Όσον αφορά τους άντρες με βραχύ χαλινό η επέμβαση για την αποκατάσταση γίνεται στην κλινική ή στο ιατρείο, με τοπική αναισθησία και την χρήση Laser ή την διαθερμία. Η διαδικασία είναι τελείως ανώδυνη, αναίμακτη με άριστο αποτέλεσμα και άμεση ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Η διάρκεια της επέμβασης με Laser είναι πέντε (5) λεπτά και η τιμή της είναι προσιτή σε όλους.

 

Επικοινωνήστε και κλείστε ραντεβού για το ιατρείο της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς

 

 

Κλείστε ένα ραντεβού

  Ώρες που επιθυμείτε να σας τηλεφωνήσουμε

   
   


   

   

  Leave a reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.