Ανδρική υπογονιμότητα

Η μη ικανότητα σύλληψης έπειτα από έναν ολόκληρο χρόνο ελεύθερων σεξουαλικών επαφών ενός ζευγαριού χαρακτηρίζει την υπογονιμότητα.

Υπάρχουν αίτια γυναικείας και ανδρικής υπογονιμότητας, καθώς και αίτια που αφορούν και τα δύο φύλα.

Infertility_causes

Μία απλή εξέταση του σπέρματος μας δίνει γρήγορα πληροφορίες για την κατάσταση του άντρα. Το πρόβλημα είναι εξαιρετικά συχνό, υπάρχουν όμως λύσεις που τα τελευταία χρόνια αποδεικνύονται όλο και πιο αποτελεσματικές.

 

Η εργαστηριακή διερεύνηση αρχίζει με την εξέταση του σπέρματος

Η συλλογή γίνεται με αυνανισμό έπειτα από αποχή 3-5 ημερών, γιατί ο χρόνος συλλογής επηρεάζει τον αριθμό και την κινητικότητα του σπέρματος. Το σπέρμα πρέπει να εξετάζεται το πολύ μέσα σε μισή ώρα από τη συλλογή του και δίνει πολλές πληροφορίες για την κατάσταση της γονιμότητας του άντρα.

Τα συνηθέστερα αίτια υπογονιμότητας, τα οποία και θεραπεύονται, είναι η κιρσοκήλη, η προστατίτιδα (φλεγμονή του προστάτη αδένα), η φίμωση, ο υποσπαδίας (κάποιες μορφές), η υπερπρολακτιναιμία, ο υπογοναδοτροφικός υπογοναδισμός, τα αντισπερματικά αντισώματα.infertility-ivf-australia

Βέβαια, όπως συμβαίνει με όλες τις παθήσεις, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ιδιοπαθείς περιπτώσεις, που αναφέρονται στο 25%-50% των περιπτώσεων ανδρικής υπογονιμότητας, όπου δεν υπάρχει καμία αναγνωρίσιμη αιτία και τα αίτια αποδίδονται σε άγνωστους γενετικούς και περιβαλλοντολογικούς παράγοντες.

Δείτε επίσης  Ουρολογικά και Ανδρολογικά θέματα

img_3145-2

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

A WordPress.com Website.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: