Επιδιδυμίτιδα Ορχίτιδα

Επιδιδυμίτιδα Ορχίτιδα

Η Επιδιδυμίτιδα Ορχίτιδα είναι μία φλεγμονή της επιδιδυμίδας που βρίσκεται στον όρχη.

Από τί προκαλείται; προκαλείται από παθογόνα, μικρόβια που μεταδίδονται με την σεξουαλική επαφή ή από μικρόβια που προκαλούν ουρολοιμώξεις.

Συμπτώματα: Κλινικά μπορεί να υπάρχει πόνος, διόγκωση της επιδιδυμίδας και ευαισθησία στην ψηλάφηση.

Διαγνωστικά πρέπει να γίνεται έλεγχος για γονοκοκκική ή χλαμυδιακή λοίμωξη που μπορεί να μη δίνει σημεία ουρηθρίτιδας καθώς και καλλιέργεια ούρων. 

Η προσβολή είναι συνήθως αιφνίδια και απότομη και σε νέα άτομα πρέπει να διαφοροδιαγιγνώσκεται από την συστροφή του όρχεως. 

Θεραπευτικά στην Επιδιδυμίτιδα Ορχίτιδα δίνονται αντιβιώσεις και επικουρικά πρέπει να συστήνονται η ανάπαυση, η υποστήριξη του οσχέου με μπαλάκι από βαμβάκι-σπασουάρ εσώρουχο (ανάρροπη θέση του οσχέου) καθώς και αντιφλεγμονώδη φάρμακα, για την ανακούφιση από τον πόνο και περιορισμό του οιδήματος.

Τρόπος μόλυνσης από προστατίτιδα

Είναι κυρίως μέσω της ουρήθρας. Τα συνηθέστερα μικρόβια που βρίκουμε στην προστατίτιδα είναι το κολοβακτηρίδιο Escherichia coli  και διάφορα είδη του Πρωτέα, ενώ λιγότερο συχνά είναι η ψευδομονάδα (Pseudomonas) και ο εντερόκοκκος (Enterococcus)

Η προστατίτιδα

Αρχικά όταν αναφερόμαστε στην προστατίτιδα ουσιαστικά  μιλάμε για φλεγμονή του προστάτη αδένα.

Ο συχνότερος τρόπος μόλυνσης του προστάτη είναι κυρίως μέσω της ουρήθρας.

Τα συνηθέστερα μικρόβια που βρίσκουμε στην προστατίτιδα είναι για παράδειγμα το κολοβακτηρίδιο Escherichia coli  και διάφορα είδη του Πρωτέα, ενώ λιγότερο συχνά είναι η ψευδομονάδα (Pseudomonas) και ο εντερόκοκκος (Enterococcus).

Οι φλεγμονώδεις δερματικές διαταραχές του πέους είναι πολύ συχνές παθήσεις δηλαδή οι Φλεγμονές πέους.

Η Βαλανίτιδα και βαλανοποσθίτιδα είναι η φλεγμονή της βαλάνου και η βαλανοποσθίτιδα είναι η φλεγμονή της βαλάνου αλλά και της πόσθης του πέους. Αυτές οι δύο καταστάσεις μπορεί να  θεωρηθούν ακόμα και υπεύθυνες όσον αφορά τη δημιουργία της φίμωσης

Δείτε επίσης Θεραπεία με Κρουστικά κύματα σε

Κρουστικά κύματα

Στυτική δυσλειτουργία 

Θεραπεία της Προστατίτιδας 

 

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.